User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

You are here

Διαβάστε επίσης

O Erytos II - Cosmote με το εντυπωσιακό του μπαλόνι
(Αγώνες)

Η τελευταία διαδρομή σε αυτό τα ράλι των αγώνων της Aegean Regatta  περιλάμβανε την διαδρομή 54ν.μ. απο την Νίσυρο στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Οι συνήθεις ύποπτοι της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 40ν.μ. απο την Αστυπάλαια στο νησί της Νισύρου. Οι συνθήκες και η εξέλιξη του αγώνα, οι πρωταγωνιστές και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Η πρώτη ημέρα αγώνων της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 58ν.μ. από την Πάτμο στο νησί της Αστυπάλαιας. Η τακτική των κυβερνητών και η εξέλιξη του αγώνα, τα σκάφη που έπαθαν ζημιές καθώς και οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας αγώνων.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Tomahawk GRE-2004 στα ORC Club
(Αγώνες)

Με πολλές απουσίες η τελευταία ιστιοδρομία του Cyclades Regatta που ανέδειξε τους νικητές του αγώνα και αποτέλεσε την πιο ενδιαφέρουσα πλεύση για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής.

Μαϊνάροντας τη μαΐστρα με 35 κόμβους αέρα
(Αγώνες)

Συναρπαστική η ιστιοδρομία Πάρος-Σέριφος, με αέρα της τάξης των 30 κόμβων και καταιγιστικές σπηλιάδες στην είδοσο του όρμου της Σερίφου. Ζημιές σημειώθηκαν μα τελικά οι ιστιοπλόοι, σώοι και αβλαβείς κατέφθασαν νωρίς το απόγευμα στον προορισμό τους.

Από τον χρήστη Nikrene | Mon, 2017-04-03 01:29 | Αγώνες

Η επιστροφή από τον Πόρο, μια ανέλπιστα γρήγορη ιστιοδρομία

Μια ανέλπιστα γρήγορη κούρσα ήταν αυτή της επιστροφής από τον Πόρο λόγω της ανοικτής πλεύσης και της παντελούς έλλειψης κυματισμού.

Η επιστροφή από τον Πόρο στα πλαίσια του αγώνα «Πόρος 2017 – εις μνήμην Μάκη Γκρίτζαλη» ήταν τελικά μια γρήγορη κούρσα με τις προβλέψεις για άπνοια να μην επιβεβαιώνονται. Ο ασθενής λεβάντης που στην πορεία δυνάμωσε και μετατράπηκε σε σοροκάδα σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη κυματισμού. που έκανε το Σαρωνικό να φαντάζει απλώς μια ρυτιδιασμένη λίμνη. έδωσε τη δυνατότητα στα σκάφη να ταξιδέψουν γρήγορα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η εκκίνηση δόθηκε όπως αναμενόταν στις 11 το πρωί στο στενό του Πόρου, από το οποίο τα σκάφη βγήκαν με αλλεπάλληλα τακ. Η πλειονότητα του στόλου αριστερόνεμη κρατήθηκε ανατολικά και πλησίον της βορειοδυτικής ακτογραμμής του Πόρου με τα ERYTOS ΙΙ – Cosmote, BANA BIOLETTA 4, IONIA και Ventus να δίνουν τον παλμό ενώ όσοι κράτησαν το δεξί τακ, με πορεία προς το στενό της Αίγινας, μεταξύ αυτών τα IDHRA, DEMONIA, HERMES 3, VENCEREMOS και NEMESIS, ευνοήθηκαν αρχικά έχοντας ελαφρώς πιο ισχυρό άνεμο, της τάξης των 4-5 κόμβων που συνεχώς πόδιζε.

Μιάμιση ώρα αργότερα ο άνεμος επέστρεψε και πάλι στις 90-100 μοίρες με τα σκάφη να επιδίδονται σε κλειστή πλεύση με τζένοα ώστε να ανοιχθούν στο Σαρωνικό, να «πιάσουν» τον νοτιοανατολικό που φαινόταν να έρχεται και στη πορεία να ανοίξουν την πλεύση και να σηκώσουν μπαλόνι. 

Η σοροκάδα δεν άργησε να έρθει με τους ανατολικούς να την παίρνουν πρώτοι και να ποδίζουν προς το στόχο τη στιγμή που όσοι βρίσκονταν πλησίον του Κάβο-Αντώνη έχαναν δρόμο λόγω του ασθενέστερου ανέμου. Στην πορεία ο άνεμος εντάθηκε, ανήλθε στους 10-15 κόμβους και έτσι τα σκάφη ταξιδεύοντας δευτερόπρυμα με μπαλόνι κατευθύνθηκαν γρήγορα προς το φαληρικό όρμο, ολοκληρώνοντας μία σχετικά γρήγορη και άνετη κούρσα.

Bonus  βίντεο: Ανοιχτά της Αίγινας γίναμε μάρτυρες αυτού του πανέμορφου χορού δελφινιών στην πλώρη μας.

 

Η τελετή απονομής στον Πόρο

Το βράδυ του Σαββάτου έλαβε χώρα η καθιερωμένη τελετή απονομής των νικητών της πρώτης ιστιοδρομίας. Βραβεύθηκε το πληρώμα FAIRYTALE που ήρθε από το Βόλο για να τρέξει τους αγώνες της Ύδρας και του Πόρου και τερμάτισε πρώτο στην κατηγορία ORC International καθώς και το πλήρωμα VENCEREMOS, πρωταγωνιστή στην κατηγορία CLUB.
Κατά της διάρκεια της τελετής με στεφάνι ελιάς τιμήθηκε ο κυβερνήτης του DESICION Γιώργος Λάσδας που φιλικά ακολούθησε τον αγώνα ως το μόνο Non Spinnaker.

Highlight της βραδιάς, ο φόρος τιμής ως έμπνευση της στιγμής της επιτροπής αγώνα στον κορυφαίο ιστιοπλόο, κυβερνήτη του DE MALO V κ. Γιάννη Γιαπαλάκη, που απέσπασε εγκάδριο, ηχηρό και παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.