User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

You are here

Διαβάστε επίσης

O Erytos II - Cosmote με το εντυπωσιακό του μπαλόνι
(Αγώνες)

Η τελευταία διαδρομή σε αυτό τα ράλι των αγώνων της Aegean Regatta  περιλάμβανε την διαδρομή 54ν.μ. απο την Νίσυρο στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Οι συνήθεις ύποπτοι της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 40ν.μ. απο την Αστυπάλαια στο νησί της Νισύρου. Οι συνθήκες και η εξέλιξη του αγώνα, οι πρωταγωνιστές και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Η πρώτη ημέρα αγώνων της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 58ν.μ. από την Πάτμο στο νησί της Αστυπάλαιας. Η τακτική των κυβερνητών και η εξέλιξη του αγώνα, τα σκάφη που έπαθαν ζημιές καθώς και οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας αγώνων.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Tomahawk GRE-2004 στα ORC Club
(Αγώνες)

Με πολλές απουσίες η τελευταία ιστιοδρομία του Cyclades Regatta που ανέδειξε τους νικητές του αγώνα και αποτέλεσε την πιο ενδιαφέρουσα πλεύση για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής.

Μαϊνάροντας τη μαΐστρα με 35 κόμβους αέρα
(Αγώνες)

Συναρπαστική η ιστιοδρομία Πάρος-Σέριφος, με αέρα της τάξης των 30 κόμβων και καταιγιστικές σπηλιάδες στην είδοσο του όρμου της Σερίφου. Ζημιές σημειώθηκαν μα τελικά οι ιστιοπλόοι, σώοι και αβλαβείς κατέφθασαν νωρίς το απόγευμα στον προορισμό τους.

Από τον χρήστη Olga | Fri, 2016-07-01 04:29 | Volvo Ocean Race

Το Volvo γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό

Σκληρό, έντονο και με σχεδόν τρεις φορές περισσότερο στίβο στον Νότιο Ωκεανό από την προηγούμενη φορά, το Volvo Ocean Race 2017- 18 θα διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση στην ιστορία του αγώνα (περίπου 45.000 ναυτικά μίλια), διασχίζοντας τέσσερις ωκεανούς και “δένοντας” σε 11 μεγάλες πόλεις και στις πέντε ηπείρους.

Η 43 ετών παγκόσμια διοργάνωση – ο απόλυτος υγρός μαραθώνιος, με τη συμμετοχή των καλύτερων ιστιοπλόων της ανοιχτής θάλασσας, την πιο σκληρή σώμα με σώμα μάχη στους ωκεανούς του κόσμου - θα ξεκινήσει από το Αλικάντε στα τέλη του 2017 με ένα σπριντ 700 ν.μ. από τη Λισαβόνα.

 Από την πορτογαλική πρωτεύουσα, ο στόλος θα κατέβει νότια προς Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική, πριν από μια επική διάσχιση του Νοτίου Ωκεανού και στη συνέχεια θα βάλει πλώρη προς το Χονγκ Κονγκ της Κίνας, σε ένα καθώς φαίνεται από τα μεγαλύτερα μπράτσα στην ιστορία του αγώνα, καθότι θα αφήσει την Αυστραλία αριστερά.

Μετά από το Guangzhou της Κίνας, όπου θα διεξαχθεί ένας παράκτιος αγώνας και διάφορες δραστηριότητες, ο αγώνας θα συνεχιστεί από το Χονγκ Κονγκ και πάλι προς το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Ο στόλος στη συνέχεια θα διασχίσει τον Ειρηνικό από το Νότο, περνώντας από το πιο διάσημο αξιοθέατο, το Cape Horn και μέσα στον Ατλαντικό Ωκεανό και πάλι θα δέσει στα νότια της Βραζιλίας, στην πόλη του Itajai.

Από εκεί, όπως και την προηγούμενη φορά, τα σκάφη θα διασχίσουν και πάλι τον Ισημερινό με κατεύθυνση την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, την πόλη Νιούπορτ του Ρόουντ Άιλαντ, πριν από έναν εκρηκτικό διάπλου όλου του Βορείου Ατλαντικού, με το υπερντλαντικό μπράτσο να καταλήγει στις βρετανικές ακτές μετά από 12 χρόνια.

Ο στόλος θα φτάσει στο Κάρντιφ, την πρωτεύουσα της Ουαλίας τον Μάιο του 2018 και σε μια σύντομη αλλά δυνητικά δύσκολη διαδρομή θα κατευθυνθεί στην προτελευταία στάση στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Ο αγώνας 2017 - 18 θα τελειώσει με ένα μεγάλο φινάλε στην Χάγη της Ολλανδίας.

Η συνολική απόσταση του στίβου είναι η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη στις 12 συνολικές διοργανώσεις από τότε που γεννήθηκε ο εν λόγω αγώνας με την ονομασία «Τhe Whitbread Round the World Race» το 1973.

Παρότι όμως οι ομάδες θα τρέξουν τα περισσότερα ναυτικά μίλια από ποτέ, ο αγώνας έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει ένα μήνα λιγότερο απ’ ό, τι στους τελευταίους 12 αγώνες, 8 μήνες και όχι 9, με τους διοργανωτές να θέλουν να το δώσουν ακόμη πιο έντονη αγωνιστική χροιά.

 

(το άρθρο συνεχίζεται)

πηγή: www.volvooceanrace.com