User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

You are here

Διαβάστε επίσης

O Erytos II - Cosmote με το εντυπωσιακό του μπαλόνι
(Αγώνες)

Η τελευταία διαδρομή σε αυτό τα ράλι των αγώνων της Aegean Regatta  περιλάμβανε την διαδρομή 54ν.μ. απο την Νίσυρο στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Οι συνήθεις ύποπτοι της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 40ν.μ. απο την Αστυπάλαια στο νησί της Νισύρου. Οι συνθήκες και η εξέλιξη του αγώνα, οι πρωταγωνιστές και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Η πρώτη ημέρα αγώνων της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 58ν.μ. από την Πάτμο στο νησί της Αστυπάλαιας. Η τακτική των κυβερνητών και η εξέλιξη του αγώνα, τα σκάφη που έπαθαν ζημιές καθώς και οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας αγώνων.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Tomahawk GRE-2004 στα ORC Club
(Αγώνες)

Με πολλές απουσίες η τελευταία ιστιοδρομία του Cyclades Regatta που ανέδειξε τους νικητές του αγώνα και αποτέλεσε την πιο ενδιαφέρουσα πλεύση για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής.

Μαϊνάροντας τη μαΐστρα με 35 κόμβους αέρα
(Αγώνες)

Συναρπαστική η ιστιοδρομία Πάρος-Σέριφος, με αέρα της τάξης των 30 κόμβων και καταιγιστικές σπηλιάδες στην είδοσο του όρμου της Σερίφου. Ζημιές σημειώθηκαν μα τελικά οι ιστιοπλόοι, σώοι και αβλαβείς κατέφθασαν νωρίς το απόγευμα στον προορισμό τους.

Από τον χρήστη Nikrene | Sat, 2017-07-01 09:00 | Αγώνες

Traité de Cyclades - Η Συνθήκη των Κυκλάδων

Πραγματοποιήθηκε χθες και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου η Συνάντηση Κυβερνητών του αγώνα Cyclades Regatta 2017 στις εγκαταστάσεις του ΝΟΤΚ. Στα 51 σκάφη που συμμετέχουν συγκαταλέγεται το Traite de Rome, ένα σκάφος-θρύλος της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας που έχει πλεύσει στο παρελθόν δύο φορές το γύρο του κόσμου, μεταλαμπαδεύοντας την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης.

To Skippers Meeting

Μέσα σε ευχάριστο κλίμα πραγματοποίηθηκε χθες αργά το απόγευμα η Συνάντηση Κυβερνητών του Cyclades Regatta 2017 κατά την οποία οι Κυβερνήτες και αρκετοί ιστιοπλόοι ενημερώθηκαν για τη διοργάνωση και τις διάφορες λεπτομέρειες και περιορισμούς των τεσσάρων ιστιοδρομιών που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Πρώτος ο πρόεδρος του διοργανωτή Ομίλου ΝΟΤΚ κ. Παντελής Παυλίδης ευχαρίστησε του συμμετέχοντες και ευχήθηκε έναν όμορφο αγώνα με τον Race Officer κ. Γιώργο Κατέκο να παίρνει τη σκυτάλη του λόγου και να παρουσιάζει μέσω χαρτών τα του αγώνα.

Ο κ. Κατέκος μιλώντας για το αγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης, μεταξύ άλλων, επέστησε την προσοχή στις οδηγίες πλου και πιο συγκεκριμένα στους περιορισμούς των ιστιοδρομιών, όπως για παράδειγμα το ότι θα πρέπει η Τζια να αφεθεί στα αριστερά κατά την πρώτη ιστιοδρομία με προορισμό τη Σύρο όπως επίσης και  οι βραχονησίδες έξω από το λιμάνι του Φοίνικα κατά την εκκίνηση της δεύτερης ιστιοδρομίας. Λεπτομέρειες που θα πρέπει οι Κυβερνήτες να λάβουν υπόψιν ώστε να μην ακυρωθούν ή χρεωθούν με ποινή και αναγκαστούν σε ελιγμούς.

Τέλος, ο Έφορος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του ΝΟΤΚ κ. Αλέξανδρος Θεοδωρίδης καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Αντωνόπουλος Ανδρέας συμπλήρωσαν το κολάζ της παρουσίασης απαντώντας στις ερωτήσεις των ιστιοπλόων και αποσαφηνίζοντας λοιπές λεπτομέρειες του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα σκάφη έχουν δικαίωμα να φέρουν εφεδρική μαΐστρα που όμως δεν επιτρέπεται να αλλάξουν κατά τη διάρκεια ιστιοδρομίας, καθώς επίσης φέτος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που όλες οι απονομές γίνονταν μετά το πέρας του αγώνα στην Αθήνα, στο νησί τερματισμού την Κύθνο θα πραγματοποιηθεί απονομή της 4ης ιστιοδρομίας.

Αρκετά σκάφη ξεκίνησαν από χθες το βράδυ για την Τζια ενώ η πλειονότητα του στόλου αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το πρωί, με την εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομία να έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί στις 11:00, έξω από το λιμάνι της Τζιας.

 

To Traité de Rome θα τρέξει τον αγώνα!

Με χαρά οι φίλοι ιστιοπλόοι διαπίστωσαν πως ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκεται το Traité de Rome, ένα σκάφος-θρύλος της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας που έχει πλεύσει δύο φορές το γύρο του κόσμου. Το Traité de Rome, είχε γίνει ο κοινωνός, φορέας και μεταλαμπαδευτής της ιδέας της Ενωμένης Ευρώπης στα λιμάνια του κόσμου, έχοντας ως πλήρωμα έναν ιστιοπλόο από κάθε χώρα. Τιμητικά είχε λάβει το αριθμό EUR 1 και αυτόν έφερε στα ιστία του.

Από πέρσυ το σκάφος βρίσκεται στη Σκιάθο όπου χρησιμοποιηείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς ενώ τώρα, με κυβερήτη τον κ. Ιωσήφ Βαλσάμη, που αποτελούσε μέλος του τότε πληρώματος, θα συμμετάσχει στον αγώνα Cyclades Regatta.

Μπορείτε να δείτε το άρθρο που είχε δημοσιεύσει η παρούσα στήλη του amola.gr αναφορικά με το Traite re Rome ένα χρόνο πριν εδώ.

 

Το Amola Xορηγός Επικοινωνίας του Cyclades Regatta 2017

Το amola.gr για δεύτηρη συνεχόμενη χρονιά έχει την τιμή συγκαταλέγεται στους Χορηγούς Επικοινωνίας του αγώνα,  μαζί με την ERT, την ERT3, την ΕΡΑσπορ και το SkipperOnDeck. Οι φίλοι ιστιοπλόοι μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη του Cyclades Regatta μέσω της Ανταπόκρισης εν είδη εκδήλωσης στο facebook εδώ καθώς επίσης και μέσα από το επίσημο λογαρισμό της διοργάνωσης στο facebook εδώ.

Ακολουθεί η Συνάντηση Κυβερνητών όπως μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου χθές το απόγευμα από την πλατφόρμα μας: