User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

You are here

Διαβάστε επίσης

O Erytos II - Cosmote με το εντυπωσιακό του μπαλόνι
(Αγώνες)

Η τελευταία διαδρομή σε αυτό τα ράλι των αγώνων της Aegean Regatta  περιλάμβανε την διαδρομή 54ν.μ. απο την Νίσυρο στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Οι συνήθεις ύποπτοι της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 40ν.μ. απο την Αστυπάλαια στο νησί της Νισύρου. Οι συνθήκες και η εξέλιξη του αγώνα, οι πρωταγωνιστές και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Η πρώτη ημέρα αγώνων της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 58ν.μ. από την Πάτμο στο νησί της Αστυπάλαιας. Η τακτική των κυβερνητών και η εξέλιξη του αγώνα, τα σκάφη που έπαθαν ζημιές καθώς και οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας αγώνων.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Tomahawk GRE-2004 στα ORC Club
(Αγώνες)

Με πολλές απουσίες η τελευταία ιστιοδρομία του Cyclades Regatta που ανέδειξε τους νικητές του αγώνα και αποτέλεσε την πιο ενδιαφέρουσα πλεύση για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής.

Μαϊνάροντας τη μαΐστρα με 35 κόμβους αέρα
(Αγώνες)

Συναρπαστική η ιστιοδρομία Πάρος-Σέριφος, με αέρα της τάξης των 30 κόμβων και καταιγιστικές σπηλιάδες στην είδοσο του όρμου της Σερίφου. Ζημιές σημειώθηκαν μα τελικά οι ιστιοπλόοι, σώοι και αβλαβείς κατέφθασαν νωρίς το απόγευμα στον προορισμό τους.

Από τον χρήστη Nikrene | Sun, 2016-07-10 01:41 | Αγώνες

Η συναρπαστική τέταρτη κούρσα του Cyclades Regatta

Το τέταρτο και τελευταίο μπράτσο του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Cyclades Regatta 2016 έμελλε να είναι και το πιο συναρπαστικό, το πιο έντονο και κατά συνέπεια το πιο εξουθενωτικό για τους ιστιοπλόους.

Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί να εκκινήσει στις 11:30 το πρωί μα από τη μία οι μπλεγμένες άγκυρες στο λιμανάκι της Σίφνου και από την άλλη η μισάωρη αναβολή λόγω του πλοίου της γραμμής που έκανε την εμφάνισή του στον ορίζοντα, καθυστέρησαν την εκκίνηση.

Τα 7 μποφώρ για το οποία έκανε λόγω το δελτίο ανάγκασαν τα σκάφη να μουδάρουν «με το καλημέρα σας» και να αναμένουν μια έντονη κούρσα: δυνατά όρτσα σε βαθύ κύμα, όπως και έγινε.

 

Δυνατή εκκίνηση

Η εκκίνηση της τελευταίας ιστιοδρομίας του Cyclades Regatta δε θα μπορούσε παρά να είναι εντυπωσιακή. Στα ORC International ο ERYTOS 2 COSMOTE εκκίνησε πάνω στη γραμμή με το URSUS MINOR σταβέντο του.

Ακόμη πιο δυναμική εκκίνηση έκαναν οι πρωτοπόροι των Club με τα ECHIONAS, GIORGIO και NEMESIS να εκκινούν πρόωρα. Τα δύο πρώτα έκτισαν την ποινή τους, το δε NEMESIS, παρότι πραγματοποίησε μια εξαιρετική κούρσα και τερμάτισε πρώτο στην κατηγορία, δε συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς και αναμένεται να τιμωρηθεί βαθμολογικά, χάνοντας τη θέση στο βάθρο και προκαλώντας ανακατατάξεις στο βαθμολογικό πίνακα.

7 μποφώρ και 2.5 μέτρα κύμα

Ο άνεμος, που καθόλη τη διάρκεια της ιστιοδρομίας ήταν καθαρός βοριάς προρχόμενος από τις 0-5 μοίρες, μέχρι τα σκάφη να καβατζάρουν την Σίφνο ανερχόταν στα 27-30 κόμβους και ανάγκαζε τους ιστιοπλόους σε εγρήγορση: "τα κορμιά έξω",  με τα track της μαΐστρας σταβέντο και τη σκότα στο χέρι να λασκάρει συνεχώς.

Μετά και μέχρι τον Βου της Σερίφου ο αέρας εντάθηκε ακόμη περισσότερο, σταθεροποιήθηκε όμως στους 28-34 κόμβους και το κύμα βάθυνε φτάνοντας ακόμη και τα 2,5 μέτρα! Αποτέλεσμα ήταν οι πλώρες να βουτούν στο νερό και οι ιστιοπλόοι να λούζονται κατά διαστήματα με νερό. Στιγμιαία σε σπηλιάδα το κοντέρ έγραψε 37 μίλια αέρα.

Τα περισσότερα σκάφη προσέγγισαν τη Σέριφο όσο περισσότερο μπορούσαν σε μια προσπάθεια να αποφύγουν το βαθύ κύμα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσουν σε ταχύτητα και να εξομαλύνουν την πλεύση τους.

 

Μετά το καβατζάρισμα της Σερίφου

Μετά το καβατζάρισμα του ανατολικού άκρου της Σερίφου ο αέρας έπεσε σε ένταση, κυμαινόταν από 18 ως 22 κόμβους και άρα οι τζένοες άρχισαν να μεγαλώνουν και οι μούδες στη μαΐστρα να φεύγουν. Η πλέυση άνοιξε και τα σκαφη ταξίδεψαν 10 μοίρες πιο ανοιχτά από τα κλειστά τους όρτσα.

Αφού καβατζάρισαν το νοτιοδυτικό άκρο της Κύθνου τα σκάφη όρτσαραν και πάλι και άρχισαν να επιδίδονται σε αλλεπάλληλα τακ στην προσπάθειά τους να κρατηθούν κοντά στο νησί, με τον αέρα να ανεβαίνει και πάλι στους 20-25 κόμβους.

Στο τελευταίο τακ, αριστερόνεμοι πέρασαν δίπλα από το βράχο στην είσοδο του κόλπου του Μέριχα και οδηγήθηκαν στη γραμμή τερματισμού της ιστιοδρομίας και ταυτόχρονα του Cyclades Regatta 2016.

Με αυτήν την κούρσα, που έμελλε να είναι και η πιο δύσκολη μα συνάμα συναρπαστική της φετινής διοργάνωσης, έπεσε η αυλαια του Cyclades Regatta.

 

Στα μικρά παραλειπόμενα του σημερινού αγώνα ο τραυματισμός μέλους πληρώματος του Blueline Asteras-Taxi στα πλευρά, που όμως του προσφέρθηκε ιατρική φροντίδα αμέσως μετά τον τερματισμό και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποτελεί κάτι το ανησυχητικό.