User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

You are here

Διαβάστε επίσης

O Erytos II - Cosmote με το εντυπωσιακό του μπαλόνι
(Αγώνες)

Η τελευταία διαδρομή σε αυτό τα ράλι των αγώνων της Aegean Regatta  περιλάμβανε την διαδρομή 54ν.μ. απο την Νίσυρο στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Οι συνήθεις ύποπτοι της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 40ν.μ. απο την Αστυπάλαια στο νησί της Νισύρου. Οι συνθήκες και η εξέλιξη του αγώνα, οι πρωταγωνιστές και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Η πρώτη ημέρα αγώνων της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 58ν.μ. από την Πάτμο στο νησί της Αστυπάλαιας. Η τακτική των κυβερνητών και η εξέλιξη του αγώνα, τα σκάφη που έπαθαν ζημιές καθώς και οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας αγώνων.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Tomahawk GRE-2004 στα ORC Club
(Αγώνες)

Με πολλές απουσίες η τελευταία ιστιοδρομία του Cyclades Regatta που ανέδειξε τους νικητές του αγώνα και αποτέλεσε την πιο ενδιαφέρουσα πλεύση για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής.

Μαϊνάροντας τη μαΐστρα με 35 κόμβους αέρα
(Αγώνες)

Συναρπαστική η ιστιοδρομία Πάρος-Σέριφος, με αέρα της τάξης των 30 κόμβων και καταιγιστικές σπηλιάδες στην είδοσο του όρμου της Σερίφου. Ζημιές σημειώθηκαν μα τελικά οι ιστιοπλόοι, σώοι και αβλαβείς κατέφθασαν νωρίς το απόγευμα στον προορισμό τους.

Από τον χρήστη easlanis | Thu, 2016-09-01 09:19 | Αγώνες

H Aegean Regatta μέσα από τα μάτια των νικητών

Η φετινή διοργάνωση της Aegean Regatta 2016 χαρακτηρίστηκε από μεγάλο ανταγωνισμό, με συνεχείς αλλαγές στην κατάταξη, με ένα καιρό χαρακτηριστικό των αγώνων ανοικτής θάλασσας και με πληρώματα που έδωσαν πάθος και απογείωσαν την ένταση των αγώνων.

ORC Club, 46 σκάφη για 3 θέσεις!!

Στις τρεις κατηγορίες η παραδοσιακά πολυπληθέστερη είναι αυτή των ORC club. To σύνολο της κατηγορίας, χωρίστηκε σε τρεις υποκατηγορίες ανάλογα με τα πιστοποιητικά των σκαφών. Καλύτερος όλων αποδείχθηκε το "ντόπιο" σκάφος (μιας και η Regatta ολοκληρώνονταν στην Μυτιλήνη) SUN FIZZ του Λ.Ο.Ι.Α.Θ
 

SUN FIZZ GRE-1085

"Η επιτυχία είναι σημαντική για εμάς και το νησί"

Κυβερνητης ειναι ο Ιγνάτιος Παλλής, και το πλήρωμα αποτελούσαν οι Δημήτριος Παλλής, Ευστράτιος Παλλής, Ευστράτιος Σεραΐδης, Κατερίνα Μαζιώτη, Γρηγόρης Μαραβάς και Γκόλφω Μπέη.

Το σκάφος πραγματοποίησε 5 νίκες στην κατηγορία του ενώ ήταν μόνιμα πρώτο στο πρωτάθλημα των τριών κατηγοριών καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα.

Οι νικητές δήλωσαν ότι πρόκειται «..για μια επιτυχία που ήρθε μετά από προσπάθεια πολλών ετών αφού η ομάδα είναι ιδία εδώ κ περίπου 5 χρόνια…»

«Σετάραμε το σκάφος όσο μπορούσαμε αυτά τα πέντε χρόνια αφού λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας υπάρχουν οι δυσκολίες που όλοι γνωρίζουμε...Το σημαντικό για εμάς και το νησί είναι ότι καταφέραμε να κάνουμε στην κατηγορία μας 5 νίκες σε ισάριθμες ιστιοδρομίες»

«Ήταν μια απαιτητική regatta τόσο από πλευράς αποστάσεων αφού υπήρχαν δυο μεγάλες ιστιοδρομίες αλλά και από πλευράς καιρικών συνθηκών αφού οι συνθήκες ήταν από άπνοια ως και 26-28 μίλια αέρα...ελπίζουμε να επαναλάβουμε την επιτυχία μας!!!»

Στην 2η θέση για τα  ORC club ήρθε το σκάφος IPSIPILI του Ο.Θ.Α.Καβάλας το οποίο πραγματοποίησε ένα απίστευτο come back από την 20ή θέση!

 

IPSIPILI - AEGEAS YACHTING GRE-1432
"Είναι ο κορυφαίος αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης στην Ελλάδα"

Ο κυβερνήτης Σοφίτσης Δημήτρης που έτρεξε με μαθητές της σχολής δηλώνει ότι «..το να συμμετέχεις στην Αegean Regatta για εμάς είναι κάτι πολύ σημαντικό. Όχι μόνο επειδή είναι ο κορυφαίος αγώνας ανοικτής θαλάσσης στην Ελλάδα, όχι μόνο γιατί οι μαθητές των σχολών μας έχουν την ευκαιρία να βρεθούν αντιμέτωποι με 46 πληρώματα, αλλά πρώτα από όλα για αυτήν την τεράστια γιορτή του αθλητισμού σε μια περίοδο τόσο μεγάλης κρίσης.»

«Σχετικά με τον αγώνα όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό. Εμείς ξεκινήσαμε με μια πολύ κακή πρώτη κούρσα και βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο από το ξεκίνημα. Στο υπόλοιπο πρωτάθλημα έπρεπε να κάνουμε ένα άλμα από την 20η θέση στην 1η όπου αν και δεν το συζητούσαμε μεταξύ μας όλοι το θέλαμε πάρα πολύ!! Τελικά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε την γενική αλλά μπορέσαμε να πάρουμε την δεύτερη θέση καθώς και την πρώτη θέση στην κατηγορία Ι».

 «Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα sun fizz για την κατάκτηση της φετινής διοργάνωσης. Τέλος να ευχαριστήσουμε την επιτροπή αγώνων γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε εμείς να κάνουμε αυτό που τόσο αγαπάμε».

 

ORCi O χορηγός δικαιώθηκε…

Στη κατηγορία ORCi  πρωταγωνίστησε το σκάφος ERYTOS COSMOTE (JV 44) των Σταύρου Τσάβαλου και Κώστα Μάνθου το οποίο καθάρισε από νωρίς την πρώτη θέση καθώς από τον 2ο κιόλας αγώνα είχε ξεφύγει με 4 βαθμούς από τον 2ο.

Στις δύο επόμενες θέσεις επικράτησαν δύο ομόσταυλα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Το σκάφος ANATELOUSSA AFRODITI (FIRST 34,7) του Γιώργου Αυγερινού, νικητής της περυσινής διοργάνωσης, το οποίο πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις κατάφερε να πάρει πανάξια την 2η θέση.

 

ANATELOUSSA AFRODITI GRE-1282
"Φιλοδοξούμε να επαλανάβουμε την πρωτιά του 2015"

Το πλήρωμα, στέλνοντας χαιρετισμούς σε όλους τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση, δηλώνει ότι η Aegean Regatta «..είναι ο αγώνας που αρέσει πιο πολύ στα πληρώματα, όλοι θέλουν να συμμετέχουν και μπορείς να διαλέξεις τους καλυτέρους. Ωραίος αγώνας ο φετινός, με φρέσκο αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι, που μπορεί να κρίθηκε τελικά στις μπουνάτσες. Ελπίζουμε να είμαστε στο ραντεβού και του χρόνου, στην μακρινή για εμάς τους Θεσσαλονικείς, διαδρομή στο νότιο αιγαίο. Θέλουμε να υπερβούμε την φετινή μας επίδοση και να επαναλάβουμε την πρωτιά του 2015.»

 

Στην 3η θέση το σκάφος Granma X  (IMX 38) με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη, που έχει ήδη κερδίσει μία regatta το 2013 και συμμετέχει στις διοργανώσεις ανελλιπώς τα τελευταία 6 χρόνια

 

GRANMA X GRE-88

"Η ρεγκάτα θα είναι πάντα ο ωραιότερος αγώνας"

Η εμπειρία τους από τον φετινό αγώνα αποτυπώνεται όταν δηλώνουν ότι «η ρεγκάτα θα είναι πάντα ο ωραιότερος αγώνας ανεξαιρέτως αποτελεσμάτων και καιρικών συνθηκών. Είναι το ετήσιο ιστιοπλοϊκό ραντεβού. Αποτελεί μεγάλη μας χαρά να συναγωνιζόμαστε σκάφη που δεν τρέχουμε μαζί στο πρωτάθλημα του Θερμαϊκού».

«Η Τρίτη θέση αποτελεί μία ανταμοιβή των κόπων, που όλο το πλήρωμα έκανε για την κατάκτησή της».

 

IRC Διεθνής regatta

Στην κατηγορία IRC έγινε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με δραματικό φινάλε. Από τα εννέα σκάφη, τα πέντε διεκδικούσαν τις πρώτες θέσεις, ενώ στον προ τελευταίο αγώνα οι πρώτοι δεν κατάφεραν να τερματίσουν εγκαίρως ξεπερνώντας το προβλεπόμενο χρονικό όριο.

Από αυτή την συναρπαστική μάχη πρώτοι ήταν το ρώσικο Courrier du Coeur (FIRST 44,7) και δεύτερο το τούρκικο MATRAK II (Dubois 37 one off).

 

MATRAK II

"Δώσαμε το λόγο μας ότι και του χρόνου θα είμαστε εδώ"

Μαζί τους στο πλήρωμα ο ιστιοπλόος Χρήστος Κηφίδης (Jinetera) που συμβάλει με την εμπειρία του (και μέχρι να έρθει το καινούργιο Jinetera!) στην διαμόρφωση της ομάδας του σκάφους Matrak ΙΙ το οποίο είναι «….πολύ απαιτητικό για το πλήρωμα και ακόμα είμαστε στην φάση προσαρμογής. Η δεύτερη θέση στην Regatta μας έκανε χαρούμενους βλέποντας ότι όλη αυτή η προσπάθεια έχει αποτέλεσμα. H φετινή διοργάνωση είχε λίγο από όλα άπνοια, αέρα, όρτσα, πρίμα, πλαγιοδρομίες…»

«…Το πλήρωμα του MATRAK II γύρισε πίσω με τις καλύτερες εντυπώσεις για την διοργάνωση και δώσαμε τον λόγο μας ότι και του χρόνου θα είμαστε εδώ  για 3η συνεχή χρονιά!!»

 Μοναδική ελληνική συμμετοχή στην τρίτη θέση το σκάφος BAXIMUS του Θανάση Μπαξεβάνη που κατάφερε να πάρει την 3η θέση κυριολεκτικά στον τελευταίο αγώνα.