User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

You are here

Διαβάστε επίσης

O Erytos II - Cosmote με το εντυπωσιακό του μπαλόνι
(Αγώνες)

Η τελευταία διαδρομή σε αυτό τα ράλι των αγώνων της Aegean Regatta  περιλάμβανε την διαδρομή 54ν.μ. απο την Νίσυρο στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Οι συνήθεις ύποπτοι της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 40ν.μ. απο την Αστυπάλαια στο νησί της Νισύρου. Οι συνθήκες και η εξέλιξη του αγώνα, οι πρωταγωνιστές και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Η πρώτη ημέρα αγώνων της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 58ν.μ. από την Πάτμο στο νησί της Αστυπάλαιας. Η τακτική των κυβερνητών και η εξέλιξη του αγώνα, τα σκάφη που έπαθαν ζημιές καθώς και οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας αγώνων.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Tomahawk GRE-2004 στα ORC Club
(Αγώνες)

Με πολλές απουσίες η τελευταία ιστιοδρομία του Cyclades Regatta που ανέδειξε τους νικητές του αγώνα και αποτέλεσε την πιο ενδιαφέρουσα πλεύση για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής.

Μαϊνάροντας τη μαΐστρα με 35 κόμβους αέρα
(Αγώνες)

Συναρπαστική η ιστιοδρομία Πάρος-Σέριφος, με αέρα της τάξης των 30 κόμβων και καταιγιστικές σπηλιάδες στην είδοσο του όρμου της Σερίφου. Ζημιές σημειώθηκαν μα τελικά οι ιστιοπλόοι, σώοι και αβλαβείς κατέφθασαν νωρίς το απόγευμα στον προορισμό τους.

Από τον χρήστη Nikrene | Tue, 2017-07-04 22:50 | Αγώνες

Το Αιγαίο ξύπνησε και αρχίζει να βρυχάται

Το δεύτερο μπράτσο του αγώνα Cyclades Regatta χαρακτηρίστηκε από τον ορμητικό βοριά της τάξης των 30 κόμβων. Τα πληρώματα δίστασαν να σηκώσουν μπαλόνι μέσα σε ένα Αιγαίο που άφριζε, ενώ οι ελάχιστοι που το έκαναν δεν το κράτησαν και το πλήρωσαν με ζημιά, ακόμη και με broach.

 

Ο καιρός που άλλαξε και η εκκίνηση

Το δελτίο προμήνυε αλλαγή στις καιρικές συνθήκες με τον καύσωνα και την άπνοια να δίνουν τη σκυτάλη στη δροσιά και την ένταση του βοριά των 7 μποφώρ. Από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας τα πληρώματα είδαν τον Αίολο να ανοίγει τους ασκούς του πάνω από το νησί της Σύρου και όλοι πλέον ανέμεναν εναγωνίως τη σημερινή κούρσα, που βαθμολογικά αποτελούσε την έναρξη του αγώνα μετά "το βατερλώ" της πρώτης ιστιοδρομίας.

Με προγραμματισμένη την εκκίνηση για τις 11 το πρωί, τα σκάφη έλυσαν από το λιμάνι του Φοίνικα και πλησίασαν τη γραμμή εκκίνησης. Οι περισσότεροι μούδαραν «με το καλημέρα σας» και σήκωσαν μικρή τζένοα καθώς ο βοριάς φυσούσε μέσα στον όρμο με ένταση μεγαλύτερη των 20 κόμβων. Λίγοι ήταν οι τολμηροί που επέλεξαν πλήρη έκταση για τη μαΐστρα τους.

Δόθηκαν δύο εκκινήσεις: Η πρώτη στις 11:00 για τα ORC International και πέντε λεπτά αργότερα για τα CLUB. Τα σκάφη δεξίνεμα κινήθηκαν ανατολικά με σκοπό να καβαντζάρουν τη βραχονησίδα έξω από το όρμο αφήνοντάς την αριστερά, όπως υποδείκνυαν οι οδηγίες πλου και εν συνεχεία με τσίμα να θέσουν τις πλώρες στο νοτιά με προορισμό την Πάρο, όπως και έκαναν.

 

Τα μπαλόνια έμειναν στο σάκο

Μετά το καβαντζάρισμα και με τον άνεμο να έχει ενταθεί και να ξεπερνά τους 25 κόμβους, τα πληρώματα προτίμησαν να μην ανοίξουν μπαλόνι αλλά να συνεχίσουν με τζένοα. Στην κατηγορία CLUB τρία μόνο μπαλόνια σηκώθηκαν αλλά δεν μπόρεσαν να κρατηθούν: το πρώτο μπαλόνι κρατήθηκε για μισή ώρα αλλά κατέβηκε μόλις εντάθηκε ο άνεμος, το δεύτερο μπαλόνι «έσκασε» και το τρίτο οδήγησε σε «Κινεζική».

 

Χορεύοντας με τα κύματα

Η συνέχεια του αγώνα υπήρξε ρεσιτάλ τιμονέματος; Τα πληρώματα κάθονταν στα ρέλια, οι μαϊστράδες είχαν τη σκότα στο χέρι έτοιμοι να λασκάρουν και οι τιμονιέροι συγχρονίζονταν με το κύμα και πλάναραν τα σκάφη τους πάνω στον αφρό. Τα κύματα υψώνονταν στα 1.5-2 μέτρα και ο αέρας κυμαινόταν από 28 έως 32 κόμβους ενώ δεν έλλειψαν και οι ριπές των 35 κόμβων. Ακόμη και με μούδα στη μαΐστρα και τζένοα #3 τα σκάφη πλάγιαζαν και αναγκάζονταν να ορτσάρουν.

Η συναρπαστική αυτή πλεύση διήρκεσε για την πλειοψηφία των σκαφών περί τις 3 ώρες δηλαδή μέση ταχύτητα περίπου 8 κόμβων. Τα σκάφη μετά τον τερματισμό τους πορεύτηκαν προς τη μαρίνα της Παροικιάς όπου με την καθοδήγηση του Λιμενικού έδεσαν σε πολλαπλές ντάνες.

 

Τα αποτελέσματα

Αναρτήθηκαν νωρίς το βράδυ τα αποτελέσματα του αγώνα με τους τρεις πρώτους από κάθε κατηγορία να έχουν ως εξής:

 

Κατάταξη Σκάφος Κυβερνήτης
   
ORC INTERNATIONAL  
1 ERYTOS II - COSMOTE Κ. Μάνθος - Σ. Τσάβαλος
2 PIX - LAX III Δημήτρης Βασιλάκος
3 IONIA Αναστάσιος Δεληγιώρης
     
ORC CLUB  
1 AFROESSA Κωνσαντίνος Γκρέτσος
2 DE MALO V Ιωάννης Γιαπαλάκης
3 GIORGIO - FURUNO - OnDECK Παναγιώτης Σκιαθίτης
     
ORC CLUB NS  
1 BLUE PEARL V Ανάργυρος Αναγνώστου
2 DECISION Γιώργος Λάσδας
3 FLAME Δημήτρης Κεραμόπουλος