User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

You are here

Διαβάστε επίσης

O Erytos II - Cosmote με το εντυπωσιακό του μπαλόνι
(Αγώνες)

Η τελευταία διαδρομή σε αυτό τα ράλι των αγώνων της Aegean Regatta  περιλάμβανε την διαδρομή 54ν.μ. απο την Νίσυρο στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Οι συνήθεις ύποπτοι της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 40ν.μ. απο την Αστυπάλαια στο νησί της Νισύρου. Οι συνθήκες και η εξέλιξη του αγώνα, οι πρωταγωνιστές και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Η πρώτη ημέρα αγώνων της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 58ν.μ. από την Πάτμο στο νησί της Αστυπάλαιας. Η τακτική των κυβερνητών και η εξέλιξη του αγώνα, τα σκάφη που έπαθαν ζημιές καθώς και οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας αγώνων.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Tomahawk GRE-2004 στα ORC Club
(Αγώνες)

Με πολλές απουσίες η τελευταία ιστιοδρομία του Cyclades Regatta που ανέδειξε τους νικητές του αγώνα και αποτέλεσε την πιο ενδιαφέρουσα πλεύση για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής.

Μαϊνάροντας τη μαΐστρα με 35 κόμβους αέρα
(Αγώνες)

Συναρπαστική η ιστιοδρομία Πάρος-Σέριφος, με αέρα της τάξης των 30 κόμβων και καταιγιστικές σπηλιάδες στην είδοσο του όρμου της Σερίφου. Ζημιές σημειώθηκαν μα τελικά οι ιστιοπλόοι, σώοι και αβλαβείς κατέφθασαν νωρίς το απόγευμα στον προορισμό τους.

Από τον χρήστη Amola | Sat, 2016-03-12 20:24 | Παραϊστιοπλοϊκά

Να οργανωθούμε ρε παιδιά!

Η νέα αγωνιστική σεζόν πλησιάζει, τα σκάφη σιγά σιγά εγκαταλείπουν τα καρνάγια μετά τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και πέφτουν και πάλι στο νερό. Η ημέρα μεγαλώνει, οι ομάδες αρχίζουν και πάλι τις προπονήσεις ενώ ήδη οι κυβερνήτες έχουν ρωτήσει το πλήρωμά τους για τον πρώτο αγώνα του έτους. Αν μιλάμε για το Σαρωνικό, ήδη έχουν ρωτήσει «Ποιος θα έρθει στην Ύδρα;».

Η οργάνωση είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας κυβερνήτης ο οποίος δυστυχώς, στις περισσότερες των περιπτώσεων συνεχώς ρωτά τους ιστιοπλόους του, τηλεφωνικά ή μέσω άλλων διαύλων επικοινωνίας (π.χ. μαζικό μήνυμα στο facebook) για το ποιοι θα έρθουν στον επόμενο αγώνα. Το παραπάνω αποτελεί μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, ενίοτε ψυχοφθόρα και κοστοβόρα και όλοι θα συμφωνήσουμε στο ότι πρέπει «να οργανωθούμε ρε παιδιά!».

Αυτό το πρόβλημα της οργάνωσης ερχόμαστε να λύσουμε σήμερα με αυτό το άρθρο, παρουσιάζοντάς σας ένα εργαλείο που ενδεχομένως δε γνωρίζετε, διατίθεται όμως δωρεάν και μπορεί να σας λύσει τα χέρια: το Doodle.

Ας παίξουμε ένα παιχνίδι:
Ας υποθέσουμε ότι το Amola διαθέτει αγωνιστικό πλήρωμα και εσείς οι αναγνώστες του άρθρου είστε οι ιστιοπλόοι του πληρώματος. Ο κυβερνήτης έβαλε σε έναν πίνακα τους αγώνες που πρόκειται να τρέξει το σκάφος για το 2016 και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή στο παρακάτω link:

http://doodle.com/poll/rki7vygvy2tbvtrt

Τόσο απλά!

Όλη η οργάνωση της αγωνιστικής σεζόν συνοψίζεται σε ένα link. Ο σύνδεσμος αυτός είναι μοναδικός για κάθε σκάφος και γνωστοποιείται στους ιστιοπλόους που αποτελούν πλήρωμά του. Ο κυβερνήτης, λίγες ημέρες πριν από κάθε αγώνα βλέπει τον πίνακα και συντονίζει την ομάδα του. Ούτε τηλέφωνα, ούτε δικαιολογίες, ούτε παρεξηγήσεις. Ο καθένας δηλώνει τους αγώνες που θέλει να τρέξει και ο κυβερνήτης απλώς παρακολουθεί τις συμμετοχές.

Είναι γνωστό τις πάσοι το ανέκδοτο «να οργανωθούμε ρε παιδιά» που όμως, η ποιότητα και το ύφος του ιστοτόπου δεν επιτρέπει να αναπαράξουμε! Πέραν όμως του αστεϊσμού, το παραπάνω αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας κυβερνήτης. Θεωρούμε ότι η χρήση του Doodle είναι ικανή να δώσει λύση με απλό τρόπο στο πρόβλημα των συμμετοχών σε αγώνες.

Δημιουργήστε λογαριασμό στο Doodle και πειραματιστείτε. Σύντομα θα ανακαλύψε πόσο εύκολο είναι να συντονιστεί μέσω αυτού μια πολυμελής ομάδα.

-----------------------------------------------------------

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί tutorial για να δημιουργήσετε το δικό σας πρόγραμμα αγώνων. Σε περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια, θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@amola.gr