User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

You are here

Διαβάστε επίσης

O Erytos II - Cosmote με το εντυπωσιακό του μπαλόνι
(Αγώνες)

Η τελευταία διαδρομή σε αυτό τα ράλι των αγώνων της Aegean Regatta  περιλάμβανε την διαδρομή 54ν.μ. απο την Νίσυρο στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Οι συνήθεις ύποπτοι της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 40ν.μ. απο την Αστυπάλαια στο νησί της Νισύρου. Οι συνθήκες και η εξέλιξη του αγώνα, οι πρωταγωνιστές και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Η πρώτη ημέρα αγώνων της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 58ν.μ. από την Πάτμο στο νησί της Αστυπάλαιας. Η τακτική των κυβερνητών και η εξέλιξη του αγώνα, τα σκάφη που έπαθαν ζημιές καθώς και οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας αγώνων.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Tomahawk GRE-2004 στα ORC Club
(Αγώνες)

Με πολλές απουσίες η τελευταία ιστιοδρομία του Cyclades Regatta που ανέδειξε τους νικητές του αγώνα και αποτέλεσε την πιο ενδιαφέρουσα πλεύση για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής.

Μαϊνάροντας τη μαΐστρα με 35 κόμβους αέρα
(Αγώνες)

Συναρπαστική η ιστιοδρομία Πάρος-Σέριφος, με αέρα της τάξης των 30 κόμβων και καταιγιστικές σπηλιάδες στην είδοσο του όρμου της Σερίφου. Ζημιές σημειώθηκαν μα τελικά οι ιστιοπλόοι, σώοι και αβλαβείς κατέφθασαν νωρίς το απόγευμα στον προορισμό τους.

Από τον χρήστη Nikrene | Sun, 2016-08-21 17:32 | Διεθνή

Χάλκινοι οι Μάντης-Καγιαλής στην Ολυμπιάδα

Για πέμπτη φορά η ελληνική σημαία υψώθηκε στον ιστό στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι συνήθεις ύποπτοι στην κατάκτηση διακρίσεων, o Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής, ύστερα από μια συγκλονιστική μάχη - επίδειξη ναυτοσύνης, πήραν χθες το χάλκινο μετάλλιο στα 470 της ιστιοπλοΐας. Ηταν η πρώτη τους συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση και, όπως υποσχέθηκαν, η τρίτη θέση θα αποτελέσει μόνο την αρχή.

Με αντιπάλους αθλητές που είχαν γευθεί τη χαρά χρυσών μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ηπειρωτικά πρωταθλήματα, ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής μπήκαν στο μολυσμένα νερά της Μαρίνα ντα Γκλόρια, έχοντας χαράξει από την πρώτη μέρα ρότα για μετάλλιο. Βασικά όπλα το πείσμα και η ναυτοσύνη. Ξεχώρισαν από τις πρώτες ιστιοδρομίες αλλά το χάλκινο μετάλλιο ήρθε ύστερα από πολλά εμπόδια και μία συγκλονιστική κούρσα μεταλλίων που θα μείνει στην ιστορία της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας.

Οι Ελληνες ιστιοπλόοι είχαν σχεδιάσει την τακτική τους για να «χτυπήσουν» το χρυσό μετάλλιο αλλά από την εκκίνηση οι έμπειροι αντίπαλοί τους φρόντισαν να τους καλύψουν. Τότε προσπάθησαν να ξεφύγουν από τον «σκάρτο αέρα» που δημιουργούσαν το προπορευόμενα σκάφη και βρέθηκαν στο αντίθετο μπράτσο μήπως και ευνοηθούν σε κάποια αλλαγή του ανέμου. Αυτό όμως δεν συνέβη. Και φυσικά σε έναν αγώνα τόσο μικρής χρονικής διάρκειας και με μόλις 10 σκάφη είναι δύσκολο να συμβούν ανατροπές.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστιοδρομίας, το ελληνικό δίδυμο έδειξε τεράστια αποθέματα δύναμης και τεχνικών γνώσεων, σε μία από τις πιο δύσκολες ολυμπιακές κατηγορίες. Οι Κροάτες (Σ. Φαντέλα και Ιγκ. Μάρενιτς) προηγήθηκαν και άρχισε το «παιχνίδι» ανάμεσα στους Ελληνες και στους Αυστραλούς. Στη... ναυμαχία υπερίσχυσε στο «νήμα» το σκάφος του «χρυσού» ολυμπιονίκη του Λονδίνου Μ. Μπέλτσερ. Στην τροπαιοθήκη του Αυστραλού, επίσης, υπάρχουν έξι χρυσά και ένα χάλκινο από πρωταθλήματα κόσμου. Η μεγάλη κόντρα που υπήρχε κατά τη διάρκεια της κούρσας φαίνεται από το γεγονός ότι οι «χρυσοί» ολυμπιονίκες Κροάτες πλασαρίστηκαν 8οι, οι Αυστραλοί 9οι και οι Ελληνες 10οι. «Ηταν ένας δύσκολος αγώνας, όπου έπαιξε ρόλο η τακτική», δήλωσε ο Παύλος Καγιαλής, ενώ ο Παναγιώτης Μάντης προτίμησε να δώσει υποσχέσεις για το μέλλον: «Τώρα έχουμε... ανοιχτούς λογαριασμούς με τους Αυστραλούς. Αυτή η διάκριση ήταν η αρχή».

 

Η υποδοχή στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Υποδοχή ηρώων επεφύλαξαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος οι φίλοι των δαφνοστεφανωμένων ιστιοπλόων, με το μαγικό δίδυμο της ιστιοπλοΐας να ανταποδίδει με ευχαριστήρια ανάρτηση στην σελίδα τους στο facebook χαρακτηρίζοντας τη στιγμή ως "The most amazing moment of our lives"!

 

πηγή: www.kathimerini.gr