User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

You are here

Διαβάστε επίσης

O Erytos II - Cosmote με το εντυπωσιακό του μπαλόνι
(Αγώνες)

Η τελευταία διαδρομή σε αυτό τα ράλι των αγώνων της Aegean Regatta  περιλάμβανε την διαδρομή 54ν.μ. απο την Νίσυρο στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Οι συνήθεις ύποπτοι της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 40ν.μ. απο την Αστυπάλαια στο νησί της Νισύρου. Οι συνθήκες και η εξέλιξη του αγώνα, οι πρωταγωνιστές και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Η πρώτη ημέρα αγώνων της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 58ν.μ. από την Πάτμο στο νησί της Αστυπάλαιας. Η τακτική των κυβερνητών και η εξέλιξη του αγώνα, τα σκάφη που έπαθαν ζημιές καθώς και οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας αγώνων.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Tomahawk GRE-2004 στα ORC Club
(Αγώνες)

Με πολλές απουσίες η τελευταία ιστιοδρομία του Cyclades Regatta που ανέδειξε τους νικητές του αγώνα και αποτέλεσε την πιο ενδιαφέρουσα πλεύση για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής.

Μαϊνάροντας τη μαΐστρα με 35 κόμβους αέρα
(Αγώνες)

Συναρπαστική η ιστιοδρομία Πάρος-Σέριφος, με αέρα της τάξης των 30 κόμβων και καταιγιστικές σπηλιάδες στην είδοσο του όρμου της Σερίφου. Ζημιές σημειώθηκαν μα τελικά οι ιστιοπλόοι, σώοι και αβλαβείς κατέφθασαν νωρίς το απόγευμα στον προορισμό τους.

Από τον χρήστη Rigopoulos | Sat, 2015-12-19 13:31 | Ασφάλεια

Πρώτες Βοήθειες από τον ΝΟ Πατρών

Ένα χρήσιμο και πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο με θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι αυριανοί ιστιοπλόοι της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης  του Ναυτικού Ομίλου Πατρών στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.
Την παρουσίαση ανέλαβε το παράρτημα Πάτρας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ , όπου με ιδιαίτερα αναλυτικό τρόπο μετέδωσε στους παρευρισκόμενους μαθητευόμενους ιστιοπλόους, γνώσεις προκειμένου να μπορέσουν να δώσουν τις κατάλληλες πρώτες βοήθειες στον συνάνθρωπο τους, αν αυτό χρειαστεί. Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε ο Τμηματάρχης των Πρώτων Βοηθειών του Παραρτήματος Πατρών, κος Κυριάκος Πετρόπουλος.
Το σεμινάριο αυτό αποτελεί μέρος ευρύτερων συνεργασιών στις οποίες αποσκοπεί ο ΝΟΠ προκειμένου να επιμορφώνει αθλητές, γονείς, προπονητές και τα μέλη του ακολουθώντας πιστά τις διαχρονικές και καταστατικές αξίες που διέπουν τον πλέον ιστορικό αθλητικό όμιλο της Πάτρας.
 
Λίγα λόγια για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Η ιστορία της ξεκινάει ανεπίσημα στα μέσα της δεκαετίας του '70 από μια παρέα ορειβατών της Βόρειας Ελλάδας. Τα σοβαρά ορειβατικά ατυχήματα εκείνης της εποχής καθιστούν αναγκαία τη δημιουργία μιας οργανωμένης ομάδας, μιας ομάδας που να είναι σε θέση να προσφέρει ουσιαστική και εξειδικευμένη βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης στο ορεινό πεδίο.
Χρόνια αργότερα, η παρέα έχει μεγαλώσει. Στελεχώνεται πλέον από έμπειρους ορειβάτες, γιατρούς, εκπαιδευτές και άτομα με μεγάλη εμπειρία σε διάφορα πεδία. Κι ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες οργανωμένες επιχειρήσεις κι εκπαιδεύσεις, η ομάδα συστήνεται πλέον και επίσημα το 1994, χρονιά που υπήρξε ‘’σταθμός’’ και ορόσημο στην ιστορία και την έως σήμερα διαδρομή της ΕΟΔ.
Γρήγορα δημιουργούνται και αναπτύσονται πυρήνες δράσης, σε αρκετούς νομούς της χώρας. Η συμμετοχή εθελοντών στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της Αθήνας, το 1999, κάνει εμφανή την ανάγκη επισημοποίησης της ομάδας και στην Αττική. Σύντομα ιδρύεται η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής» με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον συγχωρεμένο Χρήστο Μπαρούχα.
Από τότε η ομάδα συνεχώς αναπτύσσεται. Οι δραστηριότητές της έχουν επεκταθεί πέρα από το χερσαίο τομέα, στις μεγάλες σε έκταση φυσικές καταστροφές και στον τομέα του υγρού στοιχείου. Μέλος του δικτύου Eθελοντικών Oργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (με αριθμό μητρώου 12/2001) συνεργεί επικουρικά προς τους επίσημους κρατικούς φορείς Έρευνας και Διάσωσης.

 

--------------------------------------------
Βίντεο Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό: