User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

You are here

Διαβάστε επίσης

O Erytos II - Cosmote με το εντυπωσιακό του μπαλόνι
(Αγώνες)

Η τελευταία διαδρομή σε αυτό τα ράλι των αγώνων της Aegean Regatta  περιλάμβανε την διαδρομή 54ν.μ. απο την Νίσυρο στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Οι συνήθεις ύποπτοι της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 40ν.μ. απο την Αστυπάλαια στο νησί της Νισύρου. Οι συνθήκες και η εξέλιξη του αγώνα, οι πρωταγωνιστές και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Η πρώτη ημέρα αγώνων της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 58ν.μ. από την Πάτμο στο νησί της Αστυπάλαιας. Η τακτική των κυβερνητών και η εξέλιξη του αγώνα, τα σκάφη που έπαθαν ζημιές καθώς και οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας αγώνων.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Tomahawk GRE-2004 στα ORC Club
(Αγώνες)

Με πολλές απουσίες η τελευταία ιστιοδρομία του Cyclades Regatta που ανέδειξε τους νικητές του αγώνα και αποτέλεσε την πιο ενδιαφέρουσα πλεύση για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής.

Μαϊνάροντας τη μαΐστρα με 35 κόμβους αέρα
(Αγώνες)

Συναρπαστική η ιστιοδρομία Πάρος-Σέριφος, με αέρα της τάξης των 30 κόμβων και καταιγιστικές σπηλιάδες στην είδοσο του όρμου της Σερίφου. Ζημιές σημειώθηκαν μα τελικά οι ιστιοπλόοι, σώοι και αβλαβείς κατέφθασαν νωρίς το απόγευμα στον προορισμό τους.

Από τον χρήστη Foteinos | Sun, 2015-09-20 12:38 | Διεθνή

12η θέση για την Ελλάδα στο Ολυμπιακό test event

Το Ρίο υποδέχτηκε συνολικά 339 ιστιοπλόους από 52 χώρες για την Aquece Rio - International Sailing Regatta 2015, το Ολυμπιακό test event. Ανάμεσά τους και οι Έλληνες ιστιοπλόοι Μάντης-Καγιαλής που ταξίδεψαν και αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο Ρίο Ντε Τζανέιρο σε μια ιδιαίτερα σημαντική δοκιμή εν όψει της Ολυμπιάδας του 2016. Και την αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι Έλληνες ιστιοπλόοι, παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν χωρίς το δικό τους εξοπλισμό και αντιμετώπισαν πληρώματα με προηγούμενη αγωνιστική εμπειρία στο Ρίο, άρχισαν να προσαρμόζονται γρήγορα και βελτίωναν τις επιδόσεις τους από μέρα σε μέρα με αποκορύφωμα την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην τελευταία ιστιοδρομία. Τελικά κατετάγησαν 12οι στην κατηγορία 470. Το Nou-Pou.gr επικοινώνησε μαζί τους για να μάθει τις εντυπώσεις και τους στόχους τους και να τους ευχηθεί.. τι άλλο; Να μας πάνε Βραζιλία και να δούμε τη γαλανόλευκη να κυματίζει δίπλα στους πανύψηλους κοκοφοίνικες! 

Πώς ήταν η εμπειρία των αγώνων στη Βραζιλία σε μια θάλασσα πολύ διαφορετική από τη δική μας; 

Η αλήθεια είναι ότι η όλη εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη για εμάς καθώς οι συνθήκες του ωκεανού αλλά και των ρευμάτων ήταν εντελώς διαφορετικές. Βασικός στόχος του ταξιδιού ήταν να αποκομίσουμε σημαντικές εμπειρίες που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε με τον προπονητή μας καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής προετοιμασίας με στόχο τους Ολυμπιακούς στο Ρίο του χρόνου. Βέβαια να σκεφτείτε ότι ήμασταν τρία άτομα (εμείς κα ο προπονητής μας Θανάσης Παχούμας) και οι  όλες οι υπόλοιπες ομάδες είχαν τουλάχιστον 15 άτομα επιτελείο και είχαν ήδη έρθει πολλές φορές στην Βραζιλία.

Πώς κλιμακώθηκαν οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας όταν βγήκαν τα αποτελέσματα της 12ης θέσης στο test event αλλά και για τη μεγαλύτερη πιθανότητα συμμετοχής σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Σίγουρα θα θέλαμε να πετύχουμε μια καλύτερη θέση και ο κάθε αγώνας για εμάς είναι ένας χωριστός στόχος.  Ωστόσο, βασικός σκοπός της συμμετοχής στο test event ήταν το να μπορέσουμε να αγωνιστούμε σε συνθήκες ίδιες με τους Ολυμπιακούς αγώνες και στους ίδιους υγρούς στίβους που θα διεξαχθούν οι αγώνες του χρόνου. Ως προς την συμμετοχή μας, έχουμε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση της Ελλάδας στην κατηγορία 470 από πέρσι (και μάλιστα με την πρώτη φορά που το επιχειρήσαμε) αλλά ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» η προσωπική μας συμμετοχή παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε περίπου 19 βαθμούς μπροστά από το άλλο ελληνικό πλήρωμα. Για εμάς η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο 2016 και η κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι το όνειρο μας και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα καταφέρουμε όχι μόνο για εμάς αλλά για την Ελλάδα.

Κατά πόσο η πολιτεία στηρίζει την προσπάθειά σας;

Δεδομένου ότι η χώρα διανύει μια δύσκολη οικονομικά περίοδο και δεν υπάρχει πλεόνασμα πόρων, τα πράγματα κατά συνέπεια γίνονται δύσκολα και για εμάς. Ο αθλητισμός στο σύνολό του υποφέρει από την οικονομική κρίση, παρά το γεγονός ότι οι προθέσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας είναι καλές.  Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας που μας στηρίζουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και εξασφαλίζουν ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ελληνική σημαία να κυματίζει στο βάθρο όλων των διεθνών ιστιοπλοϊκών αγώνων. Το ίδρυμα Lascaris Foundation, αλλά και εταιρείες όπως η Star Bulk και η Seirios Shipping ενισχύουν την προσπάθεια αυτή όχι μόνο οικονομικά αλλά και ψυχολογικά πεισμώνοντας μας ακόμα πιο πολύ να τα καταφέρουμε.

Επιγραμματικά ποια τα οφέλη και ποια τα εμπόδια από τη συνολική πορεία σας;

Τα εμπόδια, όταν θέτεις ολυμπιακό στόχο, είναι μέρος του παιχνιδιού. Όντας στο άθλημα και οι δύο από μικροί, θεωρούμε πια δεδομένο ότι η καθημερινότητα μας περιλαμβάνει  σκληρή δουλειά και πειθαρχία. Οι καιρικές συνθήκες και η θάλασσα δεν παύουν ποτέ να είναι απρόβλεπτες και όλα αυτά, σε συνδυασμό με το άγχος για ανεύρεση οικονομικών πόρων, μιας και το κράτος  δυσκολεύεται να μας στηρίξει, μπορούμε να πούμε ότι λειτουργούν ως εμπόδια. Όμως, οι εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει, οι αθλητές και γενικά ο κόσμος που έχουμε γνωρίσει, η στήριξή μας  από τα νέα παιδιά, τη νέα γενιά αθλητών που συναντάμε στις μαρίνες αλλά και στα social media που διατηρούμε, και μας έχουν ως πρότυπα, μας γεμίζει περηφάνια και βαθειά ευγνωμοσύνη.

Ποιος είναι ο στόχος για τη Βραζιλία;

Να ανεμίσει η ελληνική σημαία στο βάθρο!

Πιστεύετε πως έχετε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία;

Πιστεύουμε στην συνέχεια και στην συνέπεια της προετοιμασίας μας- έχουμε δουλέψει συστηματικά με τον προπονητή μας και ως ομάδα αλλά πάντοτε θέλουμε περισσότερο!  Γυμναζόμαστε πολλές ώρες την ημέρα στα holmes place στην Γλυφάδα και τις υπόλοιπες ώρες τις περνάμε στο Πειραιά σε προπόνηση. Όπως και εσείς είμαστε λάτρεις των νοτίων προαστίων και περνάμε όλον μας τον χρόνο εκεί. Είμαστε απόλυτα πειθαρχημένοι και συνειδητοποιημένοι για τις θυσίες που θα πρέπει να γίνουν και η δύναμη της θέλησης υπερκεράζει τα όποια εμπόδια υπάρχουν.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για σας στη Βραζιλία;

Το ότι αγωνιστήκαμε με ενοικιασμένο εξοπλισμό, πράγμα που μοιάζει με το να πρέπει να οδηγήσεις  ξένο αυτοκίνητο σε αγώνα ταχύτητας! Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να έχουμε τον δικό μας καθώς θα έπρεπε να είχε αποσταλεί σύμφωνα με τους κανόνες του test event, ενάμιση μήνα πριν. Εμείς, μέχρι τελευταία στιγμή δε γνωρίζαμε αν θα συμμετάσχουμε στο test event λόγω έλλειψης  πόρων  και  για αυτό δεν είχαμε μεριμνήσει για την έγκαιρη αποστολή τους. Ευτυχώς, τελευταία στιγμή μπόρεσαν να συνδράμουν οικονομικά οι χορηγοί μας και έτσι είχαμε την ευκαιρία να πάμε στο test event.

Ποιες θυσίες έχει χρειαστεί να κάνετε στη ζωή σας και πως έχει διαμορφωθεί ο τρόπος ζωής σας με την ιστιοπλοΐα να πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητά σας;

Οι θυσίες είναι αμέτρητες και καθημερινές. Για εμάς, δεν υπάρχουν αργίες ή γιορτές- είναι το τίμημα που πληρώνεις όταν θέτεις υψηλούς στόχους, δε γίνεται αλλιώς. Όπως λέμε χαρακτηριστικά όποτε εσύ δεν προετοιμάζεσαι κάποιος αντίπαλός σου δουλεύει.   Κατά συνέπεια, η καθημερινότητα μας είναι προσανατολισμένη στο στόχο μας, γεγονός που το ξέρουν και το έχουν αποδεχθεί και οι δικοί μας άνθρωποι.