User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

You are here

Διαβάστε επίσης

O Erytos II - Cosmote με το εντυπωσιακό του μπαλόνι
(Αγώνες)

Η τελευταία διαδρομή σε αυτό τα ράλι των αγώνων της Aegean Regatta  περιλάμβανε την διαδρομή 54ν.μ. απο την Νίσυρο στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Οι συνήθεις ύποπτοι της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 40ν.μ. απο την Αστυπάλαια στο νησί της Νισύρου. Οι συνθήκες και η εξέλιξη του αγώνα, οι πρωταγωνιστές και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Η πρώτη ημέρα αγώνων της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 58ν.μ. από την Πάτμο στο νησί της Αστυπάλαιας. Η τακτική των κυβερνητών και η εξέλιξη του αγώνα, τα σκάφη που έπαθαν ζημιές καθώς και οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας αγώνων.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Tomahawk GRE-2004 στα ORC Club
(Αγώνες)

Με πολλές απουσίες η τελευταία ιστιοδρομία του Cyclades Regatta που ανέδειξε τους νικητές του αγώνα και αποτέλεσε την πιο ενδιαφέρουσα πλεύση για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής.

Μαϊνάροντας τη μαΐστρα με 35 κόμβους αέρα
(Αγώνες)

Συναρπαστική η ιστιοδρομία Πάρος-Σέριφος, με αέρα της τάξης των 30 κόμβων και καταιγιστικές σπηλιάδες στην είδοσο του όρμου της Σερίφου. Ζημιές σημειώθηκαν μα τελικά οι ιστιοπλόοι, σώοι και αβλαβείς κατέφθασαν νωρίς το απόγευμα στον προορισμό τους.

Από τον χρήστη Rigopoulos | Sun, 2015-12-27 18:28 | Διεθνή

Ανακαλύψτε τον αγώνα Rolex Sydney-Hobart Race

O ιστιοπλοϊκός αγώνας από το Σύδνεϋ προς το Χόμπαρτ είναι ένας ετήσιος αγώνας τον οποίο διοργανώνει το Cruising Yacht Club της Αυστραλίας, αρχής γενομένης από το Σύδνεϋ την επόμενη των Χριστουγέννων 26 Δεκεμβρίου και τελειώνει στην πρωτεύουσα της Τασμανίας, το Χόμπαρτ.
 

630 ν.μ. ενός δύσκολου αγώνα
Η απόσταση του αγώνα είναι περίπου 630 ναυτικά μίλια (1.170 χιλιόμετρα). Ο αγώνας διεξάγεται σε συνεργασία με το Royal Yacht Club της Τασμανίας και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες ιστιοπλοϊκών στον κόσμο.

Ο αγώνας είχε αρχικά σχεδιαστεί ως κρουαζιέρα από μια ομάδα φίλων που είχαν σχηματίσει μια λέσχη για εκείνους που απολάμβαναν την κρουαζιεράδικη ιστιοπλοΐα σε αντιδιαστολή με την αγωνιστική, ωστόσο ήταν μετά από επίσκεψη αξιωματικού του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού Captain John Illingworth, που πρότεινε να μετατραπεί σε αγώνα, όταν γεννήθηκε και εδραιώθηκε ως γεγονός.

Από την εναρκτήρια κούρσα του 1945 έως σήμερα, o Sydney-to-Hobart  αγώνας έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών σε μία από τις τρεις μεγαλύτερες ιστιοδρομίες ανοικτής θαλάσσης στον κόσμο και τώρα προσελκύει maxi yacht από όλο τον κόσμο. Ο αγώνας του 2004 σηματοδότησε την 60η διεξαγωγή της εκδήλωσης. Η εταιρία Rolex υπήρξε ο χορηγός των δικαιωμάτων ονοματοδοσίας του αγώνα από το 2002 και από τότε ο αγώνας έχει γίνει γνωστός ως το Rolex Sydney-Hobart Yacht Race. Η Rolex θα συνεχίσει να έχει τα δικαιώματα ονομασίας μέχρι το 2015.

Η τραγωδία του 1998
Εκτός από τον νικητή του αγώνα, πολύ ενδιαφέρον δίνεται στην κούρσα για το  “line honours”, δηλαδή το πρώτο σκάφος που θα περάσει τη γραμμή του τερματισμού, συνήθως το νεότερο και μεγαλύτερο στο στόλο.
Το 1998 ο αγώνας σημαδεύτηκε από τραγωδία, όταν κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά ισχυρής θύελλα (με ένταση ανέμων της τάξεως τυφώνα), πέντε σκάφη βυθίστηκαν και έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Από τα 115 σκάφη που εκκίνησαν, μόνο τα 44 τερμάτισαν στο Χόμπαρτ. Από τότε, οι κανόνες επιλεξιμότητας του πληρώματος έγιναν αυστηρότεροι, απαιτώντας υψηλότερο κατώτατο όριο ηλικίας και εμπειρίας.

Ρεκόρ: 1ημ. 18ω. 23λ. 12δ.

Το 2012 το σκάφος Wild Oats ΧΙ έθεσε ένα νέο ρεκόρ από τη διέλευση της γραμμής εκκίνησης έως τον τερματισμό σε 1 ημέρα, 18 ώρες, 23 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, κερδίζοντας το ρεκόρ που έκανε το ίδιο το 2005 (1 μέρα, 18 ώρες, 40 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα). Το Wild Oats ΧΙ είναι το πρώτο σκάφος που διεκδικεί δύο φορές τα εύσημα – ρεκόρ αγώνα, line honours και συνολικός νικητής.