User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

You are here

Διαβάστε επίσης

O Erytos II - Cosmote με το εντυπωσιακό του μπαλόνι
(Αγώνες)

Η τελευταία διαδρομή σε αυτό τα ράλι των αγώνων της Aegean Regatta  περιλάμβανε την διαδρομή 54ν.μ. απο την Νίσυρο στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Οι συνήθεις ύποπτοι της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 40ν.μ. απο την Αστυπάλαια στο νησί της Νισύρου. Οι συνθήκες και η εξέλιξη του αγώνα, οι πρωταγωνιστές και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Η πρώτη ημέρα αγώνων της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 58ν.μ. από την Πάτμο στο νησί της Αστυπάλαιας. Η τακτική των κυβερνητών και η εξέλιξη του αγώνα, τα σκάφη που έπαθαν ζημιές καθώς και οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας αγώνων.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Tomahawk GRE-2004 στα ORC Club
(Αγώνες)

Με πολλές απουσίες η τελευταία ιστιοδρομία του Cyclades Regatta που ανέδειξε τους νικητές του αγώνα και αποτέλεσε την πιο ενδιαφέρουσα πλεύση για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής.

Μαϊνάροντας τη μαΐστρα με 35 κόμβους αέρα
(Αγώνες)

Συναρπαστική η ιστιοδρομία Πάρος-Σέριφος, με αέρα της τάξης των 30 κόμβων και καταιγιστικές σπηλιάδες στην είδοσο του όρμου της Σερίφου. Ζημιές σημειώθηκαν μα τελικά οι ιστιοπλόοι, σώοι και αβλαβείς κατέφθασαν νωρίς το απόγευμα στον προορισμό τους.

Από τον χρήστη Foteinos | Fri, 2015-12-25 15:38 | Διακοπές

Dockit: Ο ψηφιακός παρκαδόρος των σκαφών αναψυχής

Παραμονές Χριστουγέννων επικοινωνήσαμε με τους δημιουργούς μια νέας πρωτοποριακής εφαρμογής που στόχο έχει να διευκολύνει τους κατόχους σκαφών αναψυχής στην εύρεση θέσης στα κατά τόπους λιμάνια και μαρίνες. Το Amola έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα και οι νέοι σε ηλικία δημιουργοί μας απάντησαν:

Τί είναι το dockit; Από ποιούς φτιάχτηκε;

Τo “DockIt” ή www.dockit.gr είναι μια web και mobile εφαρμογή που θα σου δίνει τη δυνατότητα εύρεσης θέσης για το σκάφος σου σε όλες τις συνεργαζόμενες, δημόσιες και ιδιωτικές, μαρίνες της χώρας. Δημιουργήθηκε από τέσσερις τεταρτοετείς φοιτητές, οι οποίοι έχουν ως στόχο την εφαρμογή του DockIt πιλοτικά, το καλοκαίρι του 2016.

 Τί ανάγκες εξυπηρετεί και ποια προβλήματα λύνει;

Η ιδέα της εφαρμογής προέκυψε από ένα πρόβλημα που βίωναν οι ίδιοι οι δημιουργοί του, αλλά και οι περισσότεροι κάτοχοι σκαφών στην Ελλάδα. Το πρόβλημα που παρατηρήθηκε, είναι ότι οι θέσεις ελλιμενισμού ανά χιλιόμετρο ακτογραμμής στην Ελλάδα είναι 0,6 ενώ ο μέσος όρος των χωρών της Μεσογείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας είναι 8,9. Συνεπώς, οι κάτοχοι σκαφών αναψυχής αδυνατούν να βρουν θέση για να αγκυροβολήσουν στις δημόσιες και ιδιωτικές μαρίνες της χώρας μας, μιας που οι λίγες θέσεις αυτών είναι νοικιασμένες-μισθωμένες από μόνιμους κατόχους και ακόμα και όταν αυτοί λείπουν για κάποιο διάστημα οι θέσεις τους μένουν κενές και αχρησιμοποίητες.  Ταυτόχρονα, πολλές μαρίνες στα νησιά μας, οι οποίες έχουν πολύ λίγες θέσεις παραμένουν γεμάτες, με αποτέλεσμα το άγχος για την εύρεση θέσης να παραμένει και πολλά σκάφη αναζητούν αγκυροβόλιο όσο πιο νωρίς μέσα στη μέρα γίνεται, για να αποφύγουν το συνωστισμό του απογεύματος. 

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους λειτουργεί η εφαρμογή. 
-Για τα λιμάνια με μόνιμα μισθώματα, το DockIt δίνει κίνητρα στους κατόχους των θέσεων όταν τις εγκαταλείπουν για διακοπές, να δηλώνουν το διάστημα απουσίας τους, ούτως ώστε η θέση τους να υπενοικιάζεται σε άλλο σκάφος που επιθυμεί να αγκυροβολήσει πληρώνοντας για τη θέση, με τα έσοδα να διανέμονται μεταξύ της μαρίνας και της εφαρμογής.
-Για τα λιμάνια, κυρίως των νησιών, όπου υπάρχουν ελεύθερες θέσεις για να ελλιμενιστεί οποιοδήποτε σκάφος, το DockIt σε συνεργασία με τους διαχειριστές του λιμανιού ενοικιάζει ηλεκτρονικά αυτές τις θέσεις, απαλλάσσοντας τους κατόχους των σκαφών από το άγχος για την εύρεση ή μη κάποιας θέσης.

Είναι δωρεάν; Αν όχι πόσο κοστίζει; Αν ναι θα παραμείνει;

Η χρήση της εφαρμογής και κατ’ επέκταση η αναζήτηση θέσεων είναι δωρεάν. Το μόνο που απαιτείται, είναι η δημιουργία ενός προφίλ από το χρήστη προκειμένου να γνωρίζουμε τον ίδιο αλλά και το σκάφος του, για να γίνει το ταίριασμα θέσης-σκάφους.
Το κόστος που προκύπτει για τον ιδιοκτήτη είναι μόνο όταν αποφασίσει να ενοικιάσει για το διάστημα που επιθυμεί κάποια θέση, το οποίο και καταβάλει κατά την άφιξή του στο λιμάνι μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά του σκάφους του. Το κόστος καθορίζεται βάση των τιμολογιακών πολιτικών της κάθε μαρίνας για τις ημερήσιες ενοικιάσεις, προσαυξημένο κατά ένα μικρό ποσοστό για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής ενοικίασης και άλλων παροχών που θα προσφέρει η εφαρμογή. Για να αποφευχθεί, η αναζήτηση θέσεων από την εφαρμογή και η ενοικίασή τους “offline”, το DockIt θα ενοικιάζει ηλεκτρονικά συγκεκριμένες θέσεις οι οποίες θα διατίθενται μόνο για ηλεκτρονική ενοικίαση.

Υπάρχουν παρόμοια λογισμικά στο εξωτερικό; Το dockit έχει βλέψεις προς το εξωτερικό;

Υπάρχουν ήδη κάποιες εφαρμογές που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, με την εξαίρεση ότι δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων ελλιμενισμού και συνεπώς δεν υπενοικιάζουν θέσεις αλλά ενοικιάζουν μόνο τις ελεύθερες. Αυτή η βασική καινοτομία βάζει και τους κατόχους μόνιμων θέσεων στο παιχνίδι, οι οποίοι επωφελούνται από την εφαρμογή, κάνοντάς την να ξεχωρίζει.
Στόχος μας αρχικά είναι η δραστηριοποίηση και οι συνεργασίες με τις Ελληνικές μαρίνες, διαδικασία στην οποία βρισκόμαστε ακόμα. Θέλουμε το DockIt να είναι η εφαρμογή που θα χρησιμοποιούν όλοι οι κάτοχοι σκαφών στην Ελλάδα, ως ο προσωπικός τους βοηθός, όχι μόνο στην ενοικίαση θέσης αλλά και σε άλλα προβλήματα στα οποία στοχεύουμε να τους υποστηρίζουμε. Πάντα οι βλέψεις μας είναι και προς τη δραστηριοποίηση στο εξωτερικό, αφού πρώτα βέβαια βελτιστοποιήσουμε την παροχή των υπηρεσιών μας στην Ελλάδα.

 

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Dockit και ευελπιστούμε όπως διευκολύνει και εμάς τους ιστιοπλόους! Δείτε demo της εφαρμογής στο video που ακολουθεί: