User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

You are here

Διαβάστε επίσης

O Erytos II - Cosmote με το εντυπωσιακό του μπαλόνι
(Αγώνες)

Η τελευταία διαδρομή σε αυτό τα ράλι των αγώνων της Aegean Regatta  περιλάμβανε την διαδρομή 54ν.μ. απο την Νίσυρο στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Οι συνήθεις ύποπτοι της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 40ν.μ. απο την Αστυπάλαια στο νησί της Νισύρου. Οι συνθήκες και η εξέλιξη του αγώνα, οι πρωταγωνιστές και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Η πρώτη ημέρα αγώνων της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 58ν.μ. από την Πάτμο στο νησί της Αστυπάλαιας. Η τακτική των κυβερνητών και η εξέλιξη του αγώνα, τα σκάφη που έπαθαν ζημιές καθώς και οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας αγώνων.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Tomahawk GRE-2004 στα ORC Club
(Αγώνες)

Με πολλές απουσίες η τελευταία ιστιοδρομία του Cyclades Regatta που ανέδειξε τους νικητές του αγώνα και αποτέλεσε την πιο ενδιαφέρουσα πλεύση για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής.

Μαϊνάροντας τη μαΐστρα με 35 κόμβους αέρα
(Αγώνες)

Συναρπαστική η ιστιοδρομία Πάρος-Σέριφος, με αέρα της τάξης των 30 κόμβων και καταιγιστικές σπηλιάδες στην είδοσο του όρμου της Σερίφου. Ζημιές σημειώθηκαν μα τελικά οι ιστιοπλόοι, σώοι και αβλαβείς κατέφθασαν νωρίς το απόγευμα στον προορισμό τους.

Από τον χρήστη Nikrene | Sat, 2015-09-05 22:09 | Γνώμες

Κάθε κατεργάρης ιστιοπλόος στον πάγκο του

Ας μην εθελοτυφλούμε: Είναι Σεπτέμβριος που σημαίνει ότι το καλοκαίρι πέρασε. Κάθε κατεργάρης ιστιοπλόος στον πάγκο του! Ωραία ήταν στις Κυκλάδες, ωραία και στο Ράλυ Αιγαίου και τη Ρεγκάτα, ωραίες και οι διακοπές με τους φίλους ή με το αίσθημα, αλλά τελείωσαν. 
 

Οι μισοί από εμάς γυρίσαμε στην Αθήνα, αυτή την υπέροχη πόλη που ξέρουμε να μισούμε και την ίδια στιγμή να αγαπάμε παράφορα. Και ήταν τόσο κολλημένο το μυαλό μας στις διακοπές, που το πρώτο Σαββατοκύριακο δεν αντέξαμε και ξαναφύγαμε! Κάπου πήγαμε, εδώ κοντά. Αλλά και πάλι γυρίσαμε και με βαριά την καρδιά, είδαμε τον ήλιο να κρύβεται νωρίς και συνειδητοποιήσαμε τη σκληρή, επονείδιστη πραγματικότητα: Διακοπές τέλος!

Τέλος; Όχι βέβαια! Είμαστε εμείς μια φάρα ανθρώπων που πάντα στην καρδιά μας κάνει καλοκαίρι. Να, δε βλέπεις τί γίνεται; Ξεκίνησαν οι πρώτοι αγώνες,  ευκαιρία να βγούμε και πάλι στη θάλασσα! Είναι τέτοιο αυτό το ρημάδι το χόμπυ, η ιστιοπλοΐα, που δε σε αφήνει για καιρό μακριά από όσα αγαπάς: Τί και αν χρειαστεί να φορέσουμε νιτσεράδες, τί και αν βάλουμε σκουφάκι και γκέτα, θα πάμε στο Σαν Τζόρτζι και την Ύδρα χειμώνα καιρό, θα τουρτουρίζουμε από το κρύο αλλά θα γελάμε σαν να ταν βράδυ Σαββάτου, Αύγουστο μήνα.

Ας δούμε λοιπόν τα θετικά του: Δύο διακρίνω θετικά, διαψεύστε με ή συμπληρώστε με αν κάνω λάθος: Ένα είναι οι αγώνες που ξεκινάνε και πάλι σε όλη την Ελλάδα, το άλλο είναι ο Ωρίωνας. Γιατί ωραίος ο Σκορπιός, σίγουρα, αλλά αυτός ο Ωρίωνας ρε παιδί μου, όταν αρχίσει να μεσουρανεί είναι το κάτι άλλο! Χειμερινή συντροφιά από τις λίγες.

Διακρίνω άλλο ένα, ένα τρίτο: Τα μαθήματα ιστιοπλοΐας γίνονται ως επί το πλείστον χειμώνα, και οι Όμιλοι ήδη ξεκίνησαν να ανακοινώνουν το πρόγραμμα μαθημάτων τους. Ευκαιρία λοιπόν να πείσουμε εκείνους τους 1-2 φίλους που είναι δυστακτικοί μεν αλλά κατά βάθος θέλουν να ξεκινήσουν μαθήματα, να το κάνουν. Και μόλις έρθει η Άνοιξη και ξεκινήσουν οι αγώνες της νέας σεζόν, να τους πάρουμε μαζί μας στο πλήρωμα. Τότε να δείτε τί ωραία που θα είναι να πηγαίνουμε στα νησιά με τους κολλητούς μας!
 

Και μιας και αναφερθήκαμε στην παρέα, να σημειώσω κάτι τελευταίο: Ας μην κάνουμε και φέτος το ίδιο λάθος όσον αφορά τις διακοπές με ιστιοπλοΐκό, που για ακόμη μια χρονιά, οι περισσότεροι από εμάς, δεν κανονίσαμε. Να μην το αφήσουμε τελευταία στιγμή αλλά να το οργανώσουμε από νωρίς, ώστε να συμπληρώσουμε άτομα, να συντονίσουμε τις άδειες αλλά και να βρούμε ιστιοπλοϊκό σε καλύτερη τιμή. Αν τα κάνουμε όλα αυτά από νωρίς όχι μόνο θα έχουμε κάτι να περιμένουμε με καρτερία αλλά και άπλετο χρόνο να χαράξουμε την πιο ωραία πορεία!

Μέχρι τις 22 Δεκέμβρη λοιπόν, στο Σαρωνικό μόνο και σύμφωνα με το πρόγραμμα αγώνων της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας, έχουμε 25 ευκαιρίες να βγούμε στα ανοιχτά, πολύ δε περισσότερες ευκαιρίες έχουμε στις υπόλοιπες ναυτικές περιφέρειες. Και μετά τί; Μετά έννοια σου κατεργάρη, η μέρα αρχίζει και πάλι να μεγαλώνει και όπου να ’ναι θα 'ναι και πάλι καλοκαίρι!