User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

You are here

Διαβάστε επίσης

O Erytos II - Cosmote με το εντυπωσιακό του μπαλόνι
(Αγώνες)

Η τελευταία διαδρομή σε αυτό τα ράλι των αγώνων της Aegean Regatta  περιλάμβανε την διαδρομή 54ν.μ. απο την Νίσυρο στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Οι συνήθεις ύποπτοι της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 40ν.μ. απο την Αστυπάλαια στο νησί της Νισύρου. Οι συνθήκες και η εξέλιξη του αγώνα, οι πρωταγωνιστές και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Η πρώτη ημέρα αγώνων της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 58ν.μ. από την Πάτμο στο νησί της Αστυπάλαιας. Η τακτική των κυβερνητών και η εξέλιξη του αγώνα, τα σκάφη που έπαθαν ζημιές καθώς και οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας αγώνων.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Tomahawk GRE-2004 στα ORC Club
(Αγώνες)

Με πολλές απουσίες η τελευταία ιστιοδρομία του Cyclades Regatta που ανέδειξε τους νικητές του αγώνα και αποτέλεσε την πιο ενδιαφέρουσα πλεύση για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής.

Μαϊνάροντας τη μαΐστρα με 35 κόμβους αέρα
(Αγώνες)

Συναρπαστική η ιστιοδρομία Πάρος-Σέριφος, με αέρα της τάξης των 30 κόμβων και καταιγιστικές σπηλιάδες στην είδοσο του όρμου της Σερίφου. Ζημιές σημειώθηκαν μα τελικά οι ιστιοπλόοι, σώοι και αβλαβείς κατέφθασαν νωρίς το απόγευμα στον προορισμό τους.

Από τον χρήστη Rigopoulos | Sat, 2015-02-28 21:52 | Γνώμες

Εμείς και ο Όμιλός μας

Πάντοτε είχα στο μυαλό μου τον Ναυτικό μου Όμιλο ωσάν τον ιστιοπλοϊκό μου πατέρα. Τη στιγμή που γραφόμουν ιστιοπλοΐα ήταν αυτός που με πήρε από το χεράκι και μου έδειξε πώς να κάνω, δειλά δειλά, τα πρώτα ναυτικά βήματα. Φάνταζε τότε στα μάτια μου ως αυτός που θα κάνει τα πάντα για μένα, πως είναι δυνατός και άτρωτος και ακούραστα θα φροντίζει για την όμορφη σχέση μου με τη θάλασσα.
Στη συνέχεια μεγάλωσα και κατάλαβα ότι όπως ο κάθε άντρας, έτσι και αυτός, δεν είναι άτρωτος και πανίσχυρος αλλά έχει τις ατέλειές του, τις δικές του αδυναμίες, τα δικά του προβλήματα. Καμιά φορά τσακώνεται και με τους άλλους πατέρες. Η σχέση μας τότε μπορεί να κλονίστηκε, να αδιαφόρησα εγώ ή αυτός, ενδεχομένως να μην είχε τον τρόπο να με προσεγγίσει, μπορεί να ήμουν και ο άσωτος υιός, δεν ξέρω. Νομίζω όμως ότι ήρθε η ώρα να αποκαταστήσω αυτή μας τη σχέση και ως υιός, νέος πια και δυνατός, να βοηθήσω αυτόν τον γερασμένο πατέρα που μου έδειξε κάποτε τον κόσμο της θάλασσας, στο μέγα της θάλασσας κράτος.
Για το λόγο αυτό φτιάχτηκε το Amola: Για να αποκαταστήσει τη σχέση πατέρα και υιού, Ομίλου και ιστιοπλόου. Φτιάχτηκε για να δώσει τη δύναμη στους ιστιοπλόους να εξυμνήσουν τον Όμιλο αλλά και για αυτόν, να έρθει κοντά στα παιδιά του. Αρκεί να βάλει ο καθένας το λιθαράκι που του αναλογεί.
Πώς όμως μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέσα από εδώ;
Μια πρώτη ιδέα θα ήταν ο κάθε ένας από εμάς να γράψει ένα αφιέρωμα για τον Όμιλό του. Να κατέβει στον Όμιλο και να ξεψαχνίσει, να ρωτήσει και κάπου ανάμεσα στα κύπελα και τους σκονισμένους ντοσιέδες, τις ξεθωριασμένες φωτογραφίες και τις σημαίες, να σκιαγραφήσει την ιστορία του Ομίλου του και να έρθει να μας την αφηγηθεί. Να μας πει για τα πάνω του, τα κάτω του, τα πέτρινα χρόνια του και τα χρόνια της δόξας. Να μάθουμε και εμείς οι υπόλοιποι τέλος πάντων ποιός είναι ο ΝΟ Γαζίου Κρήτης και ποιά η δράση του; Πότε ιδρύθηκε ο ΙΟ Νοτίου Ελλάδος και σε ποιούς αγώνες πρωτοστατεί; Τί ζητάει από την Πολιτεία και τί νέο έχει να προτείνει;
Στη συνέχεια θα πρέπει να εστιάσουμε στους ανθρώπους του Ομίλου. Υπήρχαν κατά καιρούς στις τάξεις του και ακόμη υπάρχουν ακραιφνείς ιστιοπλόοι, σωστοί θαλασσόλυκοι. Άνθρωποι που τους μιλούσαν τα αστέρια, που διάβαζαν τον καιρό από τα θαμπά φεγγάρια και απ' τον αέρα στο μάγουλο. Άνθρωποι που μεγαλώνουν, που θα έρθει μια μέρα που δε θα ξαναβγούν στις θάλασσες αλλά θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, συμπαρασύροντας μαζί τους όλη αυτή τη γνώση και τις ιστορίες που είχαν να αφηγηθούν μα ποτέ δεν αφηγήθηκαν. Θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να τους ψάξουμε, να τους βρούμε, να τους ρωτήσουμε και να έρθουμε εδώ να τους αφιερώσουμε μερικές αράδες γράμματα στην Εγκυκλοπαίδειά μας, στο wiki μας, χαρίζοντάς τους με τον τρόπο αυτό μια αέναη φωτεινή παρουσία, φάρο και οδηγό για τους νεότερους. Και αυτόν τον θησαυρό γνώσης που κρύβουν μέσα τους να τον γραπώσουμε, όπως το χταπόδι γραπώνει πετράδια μόλις το βγάλεις απ' το θαλάμι του όξω και να τον κάνουμε βυζί να ρουφήξουν και οι υπόλοιποι.
Έπειτα είναι οι εκδηλώσεις του Ομίλου που θυμίζουν και λίγο τις εκδρομές που πηγαίναμε με τους γονείς και που πάνω στην εφηβεία θέλαμε και να τις αποφύγουμε. Το θέμα είναι ότι το Amola φτιάχτηκε για να μας πάρει από το αυτί και να μας πάει στις εκδηλώσεις. Κάθε ενέργεια του Ομίλου, κάθε ανακοίνωση και εκδήλωση φαίνεται πλέον στο προφίλ μας, περνάει από μπροστά μας συνεχώς και πλέον δεν έχουμε δικαιολογία. Καιρός να παρεβρεθούμε, να πάμε, να γνωριστούμε, να φάμε και να χορέψουμε. Γιατί αν έχουμε τον ίδιο πατέρα, αυτό σημαίνει πως είμαστε αδέλφια, έτσι δεν είναι; Και τα αδέλφια χορεύουν μαζί.
Τέλος, είναι οι αγώνες του Ομίλου που αποτελούν το αποκορύφωμα αυτών που έχει να επιδείξει ο ναυτικός μας πατέρας. Ποιός όμως θα ενημερώσει τον κόσμο για όλα όσα διαδραματίστηκαν στους αγώνες; Δε θα έρθουν δημοσιογράφοι από τα μεγάλα ΜΜΕ στην Ύδρα ούτε έχουν την ιστιοπλοϊκή γνώση για να περιγράψουν όλα όσα συνέβησαν. Εμείς είμαστε στα ρέλια, στις επάλξεις του αγώνα. Εμείς βλέπουμε το στίβο πώς κινείται, τις τακτικές, τα λάθη και τις εμπνεύσεις των συναγωνιστών. Εμείς τρώμε το χαλάζι, τ' αγιάζι και λουζόμαστε τον ήλιο τον ηλιάτορα. Και μιας και έχουμε τη γνώση και το μεράκι, ας είμαστε εμείς αυτοί που θα αρθρογραφήσουν για τον αγώνα. Εμείς, οι αγωνιστές ιστιοπλόοι.
Το Amola λοιπόν και δη το ειδησεογραφικό του κομμάτι και το Wiki του, φτιάχτηκαν για να δώσουν το βήμα σε όλους εμάς να εκφραστούμε, να γίνουν μικρόφωνο να μιλήσουμε και κοντύλι να γράψουμε, όπως γίνεται ακριβώς τώρα, με αυτό εδώ το άρθρο. Πλέον δεν πάμε εμείς στην πληροφορία, η πληροφορία έρχεται σε εμάς. Αρκεί βέβαια να συνειδητοποιήσουμε ότι πηγή αυτής της πληροφορίας και μέσο διάδοσής της ή ακόμη αν θέλετε η ίδια η πληροφορία αυτή καθ' αυτή, είμαστε εμείς: Οι Έλληνες ιστιοπλόοι, η καρδιά αυτού που λέμε ιστιοπλοΐα.