User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

You are here

Διαβάστε επίσης

O Erytos II - Cosmote με το εντυπωσιακό του μπαλόνι
(Αγώνες)

Η τελευταία διαδρομή σε αυτό τα ράλι των αγώνων της Aegean Regatta  περιλάμβανε την διαδρομή 54ν.μ. απο την Νίσυρο στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Οι συνήθεις ύποπτοι της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η δεύτερη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 40ν.μ. απο την Αστυπάλαια στο νησί της Νισύρου. Οι συνθήκες και η εξέλιξη του αγώνα, οι πρωταγωνιστές και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Η πρώτη ημέρα αγώνων της Aegean Regatta 2017
(Αγώνες)

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε την διαδρομή 58ν.μ. από την Πάτμο στο νησί της Αστυπάλαιας. Η τακτική των κυβερνητών και η εξέλιξη του αγώνα, τα σκάφη που έπαθαν ζημιές καθώς και οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας αγώνων.

Εξαιρετική εκκίνηση για το Tomahawk GRE-2004 στα ORC Club
(Αγώνες)

Με πολλές απουσίες η τελευταία ιστιοδρομία του Cyclades Regatta που ανέδειξε τους νικητές του αγώνα και αποτέλεσε την πιο ενδιαφέρουσα πλεύση για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής.

Μαϊνάροντας τη μαΐστρα με 35 κόμβους αέρα
(Αγώνες)

Συναρπαστική η ιστιοδρομία Πάρος-Σέριφος, με αέρα της τάξης των 30 κόμβων και καταιγιστικές σπηλιάδες στην είδοσο του όρμου της Σερίφου. Ζημιές σημειώθηκαν μα τελικά οι ιστιοπλόοι, σώοι και αβλαβείς κατέφθασαν νωρίς το απόγευμα στον προορισμό τους.

Από τον χρήστη easlanis | Wed, 2016-01-20 02:09 | Πληρώματα

ELLINIXX όπως λέμε... πρωταθλητές!

Αν μία ομάδα δικαιούται τον τίτλο του πολυνίκη στην Θεσσαλονίκη αυτή είναι το ELLINIXX.  Ναι με δύο Χ! Το όνομα προέρχεται από την  παράφραση του ΕΛΛΗΝΙΣ και του Χ-Yachts, η ιστορία του ξεκινά από την Τουρκία και θα μπορούσε να αποτελέσει από μόνη της ένα αυτόνομο άρθρο…

Τους έχουνε βαφτίσει "κυπελάκηδες" και όχι άδικα. Από το 2005 κυριαρχούν στις πρώτες θέσεις στα Πρωταθλήματα των Ομίλων της Θεσσαλονίκης ενώ η ομάδα έχει διακριθεί σε κλάσεις και σε γενικές κατατάξεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, IMS και IRC ranking lists πανελλαδικά και περιφερειακά, μεγάλες διοργανώσεις  εντός και εκτός Θερμαϊκού (Syros Race, Ράλλυ Αιγαίου, Κύπελλο Βορείου Αιγαίου, ΒΟΤΣΕΙΑ, Δ.Ι.Ε.Β.Α, Εδομάδα ΝΟΕ, Aegean Regatta.)

Το σκάφος του ELLINIXX ναυπηγήθηκε το 2001 και πρόκειται για ένα ΙΜΧ40, του ναυπηγείου X-Yachts of Denmark, ένα από τα πιο επιτυχημένα cruiser-racer μοντέλα παγκοσμίως και διαχρονικά. Το κύτος είναι πλαστικό, το κατάρτι και η μάτσα από ανθρακονήματα και η αρματωσιά του είναι 9/11 fractional ενώ τα περισσότερα πανιά είναι πλέον της QUANTUM.

Κορυφαία χρονιά για την ομάδα το 2009…  «Την χρονιά εκείνη, η ομάδα "έτρεξε ότι τρέχονταν" και το κέρδισε!» με πιο σημαντικές στιγμές η νίκη στο Κύπελλο Β. Αιγαίου καθώς και η κατάκτηση του Χειμερινού πρωταθλήματος του ΝΟΕ.

 

Ellinixx

«Όταν συμμετείχαμε στο Χειμερινό πρωτάθλημα του ΝΟΕ στην Αθήνα ξεκινούσαμε Παρασκευή βράδυ μετά από τις δουλειές μας, φτάναμε ξημερώματα Σαββάτου, τρέχαμε το Σαββατοκύριακο και την Κυριακή το βράδυ επιστρέφαμε για να είμαστε χαράματα Δευτέρας πίσω στις δουλειές μας. Η χαρακτηριστική κουβέντα αναγνώρισης που ξεστόμισε Αθηναίος συναγωνιστής ήταν: «Παγκράτι – Κολιάτσου το κάνατε το Αθήνα – Θεσσαλονίκη»!

 

Η πλειοψηφία των μελών του πληρώματος είναι άτομα που ξεκίνησαν την ιστιοπλοΐα ως hobby, διαθέτουν υψηλή ακαδημαϊκή μόρφωση ενώ δραστηριοποιούνται στην επιχειρηματική αγορά της πόλης σε διάφορους τομείς. Όλοι τους έχουν μεγάλη αγάπη για το άθλημα της ιστιοπλοΐας ενώ είναι παθιασμένοι με το ELLINIXX  «Λέμε ELLINIXX όπως οι άλλοι λένε ΠΑΟΚ..» αναφέρουν χαρακτηριστικά!!!

Καπετάνιος του σκάφους είναι ο Στέργιος Λεονταρίδης. Στον ιστιοπλοϊκό χώρο δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς τον ξέρουν όλοι, ενώ το βιογραφικό του είναι στολισμένο με μεγάλες διακρίσεις τόσο από τα νιάτα του που ασχολούνταν με ολυμπιακές κατηγορίες, όσο και από την ωριμότητά του στην ανοιχτή θάλασσα.

Στην ερώτηση μας αν έχουν βαρεθεί να μονοπωλούν την 1η θέση η απάντηση είναι κατηγορηματική «Κανείς δεν βαριέται να είναι πρωταθλητής»  και προσθέτουν «κανείς μας δεν είναι επαγγελματίας ιστιοπλόος, να είσαι πρώτος σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως αυτό του ΝΟΘ, αποτελεί την ανταμοιβή για τον κόπο μας στις προπονήσεις αλλά και για την θυσία της ξεκούρασης μας από την καθημερινή εργασία»

Η οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την ομάδα, όμως προβάλουν ως κλειδί και απάντηση την ομαδικότητα. Επιθυμούν την συμμετοχή του σκάφους σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα δηλώνοντας την ανάγκη για καταρτισμένες επιτροπές και τεχνικά μέσα.

Ομάδα μέσα στην θάλασσα, ομάδα και εκτός. Φαγητό, ποτό, διασκέδαση, ταξίδια, χειμωνιάτικες δραστηριότητες, λαμβάνουν χώρα σε εβδομαδιαία βάση για τα μέλη του ELLINIXX δείχνοντας το αρμονικό κλίμα που κυριαρχεί μεταξύ τους.

Μεγαλύτερη επερχόμενη πρόκληση για το ELLINIXX η διάκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORCi που θα οργανωθεί από τον ΝΟΘ σε «οικεία ύδατα», στις εγκαταστάσεις του Porto Carras στην Χαλκιδική τον Ιούλιο του 2016.

Από την συνέντευξη με την ομάδα του ELLINIXX μόνο καλά λόγια μπορούν να εκφραστούν. Μία ομάδα με αθλητικό φρόνημα που απολαμβάνει το άθλημα της ανοικτής θάλασσας και χαίρει τον σεβασμό των υπολοίπων ομάδων του Θερμαϊκού.  Μέσα στα χρόνια της κρίσης ονειρεύονται το ELLINIXXX (ναι με 3 Χ!) «μεγαλύτερο για να χωράει τα μέλη του πληρώματος και ακόμη περισσότερους!!»